Dag 13 Clearwater

Door Fritzel - 19-06-2019 04:54

Dag 13 Clearwater

Vandaag een warme dag, je zou de airco aan willen zetten in de SRV wagen maar de stroom lag eruit! Veel erger kan het niet in een camper, hoe moeten we de mobieltjes, tablet en andere elektrieke hulpstukken opladen?!?!? Wij hebben een grote stekker in een paaltje naast de camper en normaal brandde daar een blauw lampje. Die deed het niet, ook deed de klok van de magnetron het niet. Het leven in een camper is niet eenvoudig!! Maar gelukkig hebben wij een grote accu in de wagen en ontdekt dat je met een oplader die in de sigaretten aansteker plug past twee mobieltjes kan opladen maar de airco dus niet hihi Vanmorgen even met de Duitse buurman gesproken, hij spreekt geen Engels maar ik wel Duits (of ik doe alsof want Old Shatterhand zei al: “ Hände weg von die Kanonen, sonnst knalts!!”) En ik vroeg aan de beste man of ik mijn stekker in zijn gaatje mocht steken, en dat allemaal in het Duits en de man keek mij enigszins vreemd aan…. Dus toen deed ik de truck met de twee stekkers even voor en haalde hij opgelucht adem. En in zijn gaatje deed mijn stekker het wel, ik blij en hij zei nog tegen mij “ wahrscheinlich eine Sicherung, en ik Natürlich. De Duitse Nachbar ging vroeg weg dus ik liet de stekker zitten waar hij zat. Later liet een deskundige van de camping zien dat ik even een schakelaartje in een kastje moest omzetten. Als je het weet is alles eenvoudig. Een mensch maakt wat mee in het verre Canada!! En dat was allemaal gisteravond toen iedereen in Nederland nietsvermoedend in hun bed lag.

Omdat het mooi weer was vanmorgen buiten ontbeten aan de picknicktafel waar er minimaal 50 miljoen van in Canada staan, overal zie je ze en ook weer naast onze camper. Na het ontbijt rustig aan de koffie en onze boeken op tablets en mobieltjes lezen. Heel relaxed maar na de lunch werden wij actiever, en wij wilden graag naar het North Thompson Provincial Park, dat zegt jullie waarschijnlijk niets en ons ook niet zoveel alleen dat wij wisten dat de North Thompson river er langs loopt en dat je er geweldig kunt wandelen, en hiken zoals ze hier zeggen. Komen we na 5 kilometer aan bij dat park en staan er overal waarschuwingsborden met de melding dat er beren zijn, nou en, maar dat ze niet zo lief zijn net als die Grizzly’s gisteren op onze Alpenweide waar we niet mochten wandelen. Nu ben ik best eigenwijs maar stiekem ook wel een beetje voorzichtig en ik kan ook niet meer zo hard lopen als vroeger. Wij de camper geparkeerd en dapper naar de rivier gelopen (50 meter!!) waar 8 picknicktafels stonden en mensen zaten te lunchen, dat gaf de burger moed dus wij dapper een paadje oplopen maar het bos was redelijk dicht en ik zei nog als er een beer komt springen we in de rivier, maar het schijnt dat die beren aardig kunnen zwemmen. Normale hikers (buitenlandse wandelaars) hebben dan spuitbussen met bear-spray bij zich en als er dan een beer aan komt kan je op 5 meter afstand de beer in zijn neus spuiten, een soort pepperspray dus. Volgens mij wacht ik nooit tot de beer op 5 meter is genaderd, op 100 meter neem ik al de benen. Maar dat bos was zo dichtbegroeid dat je een beer pas zou zien als hij voor je neus staat binnen een meter…. Nu heb ik in de camper wel peper en zout en gehaktkruiden, maar met die drie potjes begin je weinig, op je hand strooien en blazen is handig met tegenwind, de drie potjes tegen de beer aangooien is ook geen optie dus wij waren verstandig en braken onze hike af en gingen naar het winkelcentrum onszelf trakteren op Tim Hortons, daar wordt een mens blij van.

De hele morgen hoorden wij een helikopter en die zagen wij boven de bossen vliegen, hangen en rondjes maken. En toen we naar Tim toe reden zagen wij vijf politiewagens en andere ordebewakers in auto’s, militairen wet honden enzo en allemaal kogelvrije vesten dus wij denken op jacht naar criminelen. Maar wij de supermarkt in en wij wilden wraps eten dus een potje bruine bonen gekocht en wat denk je hoe die heten?

Harikots (of met een c?) Frits épicés, ik ben redelijk beroemd over zee :-)

Daarna terug gekeerd naar de camping en aan het meer gaan zitten zodat we de helikopter goed konden zien en de zwaailichten ook en na een half uur hing de helikopter stil en stapten de politiemannen uit en zijn de boeven gepakt, denken wij. Spanning en sensatie in Clearwater.

Na de supermarkt en voor we op de campground waren even een rondje door de omgeving gemaakt, ik had gelezen dat er drie kernen waren in het stadje, dus overal doorheen gereden. Ik kan meedelen dat dit niet het meest welvarende deel van Canada is, er staan veel caravans met vooral sloopauto’s en rotzooi er omheen, grof vuil wordt hier niet opgehaald volgens mij. Dus het is een beetje een trieste bedoening in een prachtige omgeving. Het heeft net 37 druppels geregend dus gaan wij morgen maar weer verderop richting Kamloops. Niet zo een lange rit maar dat is wel prettig.

Ik heb nog niets verteld over de Chinezen, op de vorige reis kwamen de kleine mensjes met iPads overal tegen. Hier zijn de bossen groter en afstanden ook maar regelmatig worden er midden in de bush een bus Chinezen uitgeladen om voor je voeten te lopen en hun iPad voor je ogen te houden maar verder zijn ze best wel lief en leuk, denk ik want ik versta ze niet echt.

Tot morgen of later

Groeten Fritzel

p.s. Ik hoop dat we de dia-avond in één keer kunnen doen met zoooveel foto’s!!

Reacties

Caro 19-06-2019 08:10 {{button-57789}}

Gelukkig hebben jullie de kano tocht goed doorstaan en zonder een nat pak op te lopen. Van de drie keer dat ik in een kano ben gestapt ben ik twee keer omgeslagen 😳. Ik zou me er niet meer in wagen hoor. Wel heel dapper van jullie haha.
Die waterval lijkt me ook erg mooi om te zien. Leuk om te lezen allemaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan