We gaan bootje varen.

Door Weer naar Canada - 23-09-2021 14:53

Zondag 19 september Owen Sound naar Manitoulin Island.

De indeling van de camper beginnen we nu aardig weer door te krijgen. Het is even wennen maar alles valt weer op z’n plek. Wil je zien hoe de camper er uit ziet aan de binnenkant:

https://www.youtube.com/watch?v=rfjdJtOzS8Q

Dankzij de Tomtom kwamen we redelijk snel uit de omgeving van Owen Sound. Als we dat ding toch niet hadden waren we nu nog aan het zoeken. Want verwijzingen naar steden en dorpen zoals in Nederland vind je hier niet.

Nadat we eenmaal op de Highway zaten bleek dit één lange rechte weg te zijn tot aan Tobermory. Hier vandaan vertrok de veerboot naar het eiland. Een tocht van 1¾ uur varen! Die overtocht hadden we al vanuit Nederland geboekt omdat die regelmatig vol zit en maar 2x per dag vaart!

Manitoulin Island is het grootste eiland in een binnenmeer in de wereld. Het meer heet het Huronmeer. En als je drie kwartier moet varen om op dat eiland te komen, dan is het groot.

Het oprijden van het ruim van de boot is een belevenis apart. Alles mag mee, vrachtauto’s, campers en personenauto’s. Het is krap manoeuvreren maar leuk om te doen.

Het weer is nog steeds perfect en we hebben lang op dek gezeten. Het restaurant was wegens Covid gesloten, dus er zat niets anders op dan buiten te blijven. Na ruim een uur toch maar de schaduw opgezocht want het werd te heet.

Vanaf de boot was het nog 40 km rijden naar camping Idyll Glen. Deze ligt aan een meertje, dus ja, een meer in een meer! Bekijk het maar eens op Google Maps!

We blijven hier twee nachten.

De routine om de camper aan en af te koppelen is al weer bijna terug. De camper wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en op de waterleiding. Even wennen, maar het gaat weer als vanouds.

Nog even in het dorp Mindemoya boodschappen gedaan en daarna relaxen. Het is alweer half 6!

Tijd voor een drankje.

Reacties

Hanne 23-09-2021 14:57 {{button-61212}}

👍

Peter 23-09-2021 19:04 {{button-61214}}

Wat kunnen jullie heerlijk vertellen. Ik beleef het helemaal mee.
Wat een royale camper. Net een compleet appartementje.
Heel veel plezier verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan