Manitoulin Island

Door Weer naar Canada - 23-09-2021 23:45

Maandag 20 september. Manitoulin Island

Vandaag een tochtje over het eiland. We gaan als eerste naar de Breidel Vale Falls. Deze liggen iets ten noorden van onze camping. Het weer is weer perfect. Nog steeds de korte broek een!

Het valt op dat alle plaatsnamen hier zijn weergegeven in de taal van de First Nation. Zo noemen ze hier de Indianenstammen. Oorspronkelijk was dit eiland een verzamelpunt van de bijeenkomsten van vele stammen.
Maar eerst gingen we op zoek naar een computerman die ons uit de brand zou kunnen helpen met onze laptop. Bij de campingeigenaar gevraagd en ja hoor, hij wist er één. En nog wel vlakbij in het dorp. Na onderzoek van onze computer en zoeken naar onderdelen bleek dat hij ons niet kon helpen. Hij verwees ons door naar een ander in een nabijgelegen dorp. Toevallig moesten we hier ook langs op weg naar de Falls. Het was in M’Chigeeng. Helaas kon hij ons ook niet helpen en verwees ons weer door naar een shop in Sudburry. Gaan we toevallig morgen naar toe.

Verder weer op weg naar de Falls en na 32 km waren we er. De Falls vielen eigenlijk een beetje tegen. Van circa 10 meter hoogte viel het water naar beneden en werd een snel stromend riviertje. Een stuk gewandeld langs dat riviertje en weer terug naar de camper.
We gingen naar een volgend dorpje wat bruisend zou zijn, Little Current. Daar aangekomen bleek dat het “seizoen” echt voorbij is. De winkels waren nog wel open maar het publiek was verdwenen.

In het dorpje de camper geparkeerd en koffie gedronken en geluncht.

Op de terugweg heb ik de brandstoftank vol laten gooien. Hier is nog bediening bij stations. De camper was bij aflevering voor ¼ gevuld. Is standaard! Eerder had ik al voor $ 100 zelf gevuld. Bij zelftankstations kun je kiezen hoeveel dollar je wilt uitgeven. Nu maar vol en er ging 166 liter in! Kunnen we weer even rijden!

We besloten om maar terug te gaan naar de camping en de vuile was buiten te hangen. De wasmand was vol. Tijdens het wachten een drankje nuttigen en relaxen. De wasmachines en drogers werken hier met 1 dollar munten. Omdat ook hier veel met de “kaart” wordt betaald is het moeilijk om aan die munten te komen. In de supermarkt wilden ze ons niet helpen, dus maar gewoon op de camping bij mede kampeerders gevraagd om te wisselen. Dat lukte dus we konden gaan wassen.

In de loop van de avond begon het een beetje te regenen. We hoorden dat het de komende dagen wat minder weer zou worden! We zien het wel.

De rest van de avond rustig aan gedaan.

Reacties

Hanne 24-09-2021 09:14 {{button-61215}}

👔👗🩲🩳🩱👚👖 alles weer schoon 😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan