La Mauricie NP

Door Weer naar Canada - 29-09-2021 22:34

Dinsdag 28 september La Mauricie National Park

Vanmorgen vroeg (7 uur) opgestaan om de reis naar La Mauricie National Park via de Canadream vestiging boven Montreal te maken. Het was bijzonder koud buiten (2 graden) dus eerst maar even de kachel aangezet. Het zonnetje scheen mooi boven het meertje van onze camping en nog even een filmpje en foto’s gemaakt. De ochtendmist hing nog over het meertje. Prachtig.

Daarna de reis naar Mirabel (een voorstad van Montreal) aangevat. Circa 90 kilometer. De reis ging weer over zeer slechte wegen. Echter hoe dichter we bij de grote stad komen hoe beter de wegen worden. Ook hoorden we het piepen van de deur niet meer. Gelukkig had Marianne een filmpje gemaakt met haar telefoon van het geluid.

Rond half 10 waren we er en werden direct geholpen. Het filmpje laten horen en met de monteur een ritje gemaakt. Gelukkig was het geluid eventjes te horen. Na een half uurtje werden we geroepen dat hij zijn best had gedaan om er iets aan te doen. Hij had op strategische plekken op de hordeur en buitendeur plakfoam geplaatst. Een soort van dun tochtband. Meer kon hij echt niet doen. Van zijn baas hoorden we (in goed Engels!) dat dit soort problemen vaker voorkomen en er vaak niets aan te doen was.

Wij vol goede moed weer op weg naar La Mauricie NP. Na een paar minuten hoorden we het piepje weer, maar zijn maar gewoon doorgereden. We proberen het zo goed mogelijk te negeren! Ga t.z.t. zelf nog wel eens experimenteren.

Het is nu nog 190 km voor we op plaats bestemming zijn. Onderweg nog even getankt voor $ 150 en boodschappen gedaan bij de Walmart.

Omdat het adres van de camping bij onze Tomtom onbekend was, zijn we in Shawinigan naar de tourist information gegaan. Deze winkel stond buiten het dorp al aangegeven. Een groot blauw bord met een groot vraagteken. Dit bord gevolgd en daar informatie gekregen. Zij belde ook voor ons nog even de camping om te vragen voor een plekje. De camping (Mistagance) bleek te liggen in het La Mauricie NP en was vlakbij (zei ze) We kregen een plattegrond mee met daarop de route. In de Tomtom staan echter ook bij “nuttige plaatsen” campings. Dus deze ingevoerd en ja hoor: 26 kilometer rijden het park in. Op de kaart leek het maar een klein stukje! Dus maar gaan rijden en na een half uur kwamen we bij de camping. Daar was echter niemand en na vragen bleek dat we terug moesten naar de ingang van het park waar we een plekje kregen toegewezen. En wat voor plek. We staat op een 5% helling dus het bier staat scheef in mijn glas! De omgeving is echter schitterend! 

Omdat de zon nog steeds scheen zijn we, aan de hand van een plattegrond gaan lopen om een waterval (Les Cascades) te bekijken. Omdat er verder helemaal geen borden staan waar die watervallen dan wel zijn hebben we gegokt welke route we moesten nemen. Er stonden 2 wandelpaden aangegeven! En ja hoor: de verkeerde route gekozen. Ruim 5 kilometer door een mooi bos langs een meertje gelopen, maar verder niets.

Weer terug in de camper de kaart nog even goed bestudeerd en het bleek dat we een pad wat circa 50 meter naar rechts liep moesten hebben.

Besloten dat we dat morgenochtend gaan doen voor we onze reis naar Québec aanvangen.

Eerst een wijntje, daarna gegeten, gedoucht en koffie. De dag zit er weer op.

Omdat er geen wifi is komt dit verslagje een dag later!

Reacties

Marian 29-09-2021 23:30 {{button-61220}}

Leuke verhalen voor het slapen gaan, genieten ervan.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan