Toch een reisdag

Door Weer naar Canada - 06-10-2021 02:34

Dinsdag 5 oktober

Het was weer koud vannacht, maar dankzij het T-shirt hebben we het niet koud gehad. Na de wekker eerst maar even de kachel aangezet en terug gedoken tot het was behaaglijker werd. Om kwart over negen waren we weer startklaar. Het weer is weer prachtig, blauwe lucht en zon. Wel nog een beetje fris maar dat werd in de loop van de dag beter. Het liep op naar 16 graden! En windstil.

De bedoeling was dat we tot Riviére du Loup zouden gaan om daar een camping te gaan zoeken. We waren er al om 11 uur! Wel een beetje vroeg om te gaan boeken en de camping zag er ook niet echt gezellig uit. Bij een bak koffie in een schommelbank aan de waterkant (de St. Lawrence River) daarom maar besloten om toch naar Québec te rijden. Het was nog 'maar' 190 kilometer.

In dat dorpje Riviére du Loup hadden we bij de eerste doorkomst vanaf de veerboot richting Rimouski het kasteel van de Kerstman zien staan. Door de drukte achter ons hebben we het toen niet goed kunnen bekijken. Dus na de koffie naar het kasteel en hebben het bekeken en gefotografeerd. Nu weten de kleinkinderen waar de echte kerstman woont!!

We zijn dus toch op weg gegaan naar Québec. Niets is veranderlijker dan een mens!

We rijden op Highway 50 Onderweg op een parkeerplaats (er waren er zowaar twee over een afstand van 170 kilometer) nog even geluncht en de benen gestrekt.

Highway 50 loopt door een bebost gebied en de bomen rondom waren werkelijk fantastisch gekleurd. Van donkergroen naar lichtgroen in diverse kleurschakeringen, daar tussendoor werden ze geel, oranje en rood. Ook in vele verschillende tinten. Foto’s maken vanuit een rijdende camper gaat niet maar is ook niet nodig. Alle foto’s gaan op elkaar lijken. We hebben enkele foto’s van de bossen en dat is voldoende. De rest staat in ons geheugen!

Om 3 uur waren we op de camping en hebben gelijk de was in de machine gedaan. Daarna onder het genot van een drankje in onze campingstoelen in korte mouwen zitten genieten van de zon.

Zojuist hebben we de rest van onze route even op papier gezet. We rijden morgen naar Montreal en blijven daar 3 nachten. Van Nederlanders op de camping hoorden we dat je daar met een metro gemakkelijk in de stad komt. En daar schijnt zoveel moois te zijn dat we dat gaan doen.

Daarna reizen we naar Kingston waar we 2 nachten blijven en dan met een tussenstop (overnachting) halverwege naar de Niagara Falls. Daar blijven we dan ook 3 nachten.

We staan voor het eerst in vele dagen weer horizontaal (bijna waterpas) op onze plek. Dan zie je het kwaliteitsverschil tussen een “gewone” camping en een KOA camping. Ze zijn wel duurder maar de kwaliteit en voorzieningen zijn zoveel beter.

Het is en vreemd gevoel als een camper ook maar iets uit het lood staat! Het lijkt dan net of je op een schip staat en geen zeebenen hebt.

Reacties

Hanne 06-10-2021 11:27 {{button-61227}}

Jaja, dat zullen de wijntjes wel zijn...🤣🤣

Leo en Hanneke 06-10-2021 20:16 {{button-61228}}

Ik blijf jullie volgen, ik vind het zo leuk om weer een up-to-date verslag op de site van Tioga Tours te lezen. Dat is lang geleden en voor jullie is het ook leuk om een verslag te maken.

Ik las dat jullie richting Kingston gaan.
Een erg mooie route is om vanaf Butternut Bay de County Road 2 te verlaten en om de 40 km lange Thousand Islands Parkway te rijden. Deze route gaat langs de oevers van de Saint Lawrence River. Er zijn diverse rustplaatsen onderweg.
De weg eindigt bij Gananoque en daar ga je vanzelf de 2 weer op.
Gananoque is zeker de moeite waard om te bekijken. Aan Water Street vanwaar je een boottocht kan maken is ook een parkeerplaats voor campers want in de smalle straatjes kan je de camper niet kwijt.
Afrekenen ($ 4 (2019) ) kan in het gebouw waar ze boottickets verkopen.

Misschien weten jullie bovenstaande allang en/of hebben jullie andere plannen maar ik vind het leuk om even te vermelden. Wij vonden Gananoque en de route prachtig.

ik lees ook dat jullie regelmatig op een KOA camping vertoeven.
Wij stonden in Niagara Falls op KOA Niagara Falls.
Bij deze camping is een halte van de bus die naar de Horse Shoe Falls rijdt. Tickets zijn te koop bij de receptie van de camping. Mij is bij gebleven dat de douches heerlijk warm, lekker roken en super schoon waren. Ook hebben ze daar een luxe laundry.
Met de camper naar de Falls kan ook, naast de Horse Shoe Falls is een grote parkeerplaats maar wel druk, wij stonden in de file.

Ik ga stoppen want ik draaf door.
Heel veel plezier nog in jullie vakantie.
Leo en Hanneke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan