Montreal

Door Weer naar Canada - 08-10-2021 02:33

Woensdag 7 oktober Montreal

We zien dat we buiten onze eigen familie- en kennisenkring ook geintresseerde volgers hebben. Die geven ons ook nog wsaardevolle tips. Dank hiervoor!

Vandaag gaan we Montreal bekijken.

We gaan met de camper naar een parkeerplaats vlakbij het Metrostation Longueuil. Op de kaart die we van de camping kregen stond aangegeven op Highway 20 afslag 81 nemen. Maar hoe kom je daar? Ik heb gisteravond nog even het adres van dat metrostation opgezocht op Google en in onze Tomtom gezet. Dan is het niet echt moeilijk. Het is ruim 25 kilometer rijden. Het blijken parkeerterreinen te zijn bij de Universiteit van Sherbrooke te zijn. Weliswaar betaald parkeren, maar voor een redelijk tarief. $ 12 per dag.

We waren er in 20 minuten. Daarna nog even uitzoeken hoe het metro systeem hier werkt. Een dagkaart gekocht van $ 10,00 Dan kun je de gehele dag onbeperkt gebruik maken van metro en bus.

Uitgestapt op het eindstation Berri-Uqam. Toen we vanuit de diepte boven waren gegokt welke kant we op moesten lopen. Verkeerd gegokt. Na een honderdtal meter hebben we het gevraagd aan iemand en die vertelde dat we verkeerd liepen. Hij moest toch de kant op die wij ook moesten gaan en heeft ons mee genomen. Onderweg een leuk gesprekje gehad met de man. Hij was gepensioneerd en vrijwilliger bij het nieuwe ziekenhuis. Toen we bij dat ziekenhuis kwamen bleek dat het heel groot was. 5 gebouwen met 21 verdiepingen!

Daar afscheid genomen en wij liepen verder over de Rue Saint Denis richting het oude gedeelte van Montreal. Kwamen we later achter!!

We kwamen een oud kerkje tegen (Chapelle Notre Dame de Bon Secours) Daar zijn we naar binnen gegaan en hebben (zoals we altijd in zo’n kerk doen) een kaarsje aangestoken voor pa en ma Ripzaad.

Toen de Rue Saint Paul ingelopen en eerst koffie gedronken met een chocolade koek. Wandelen maakt hongerig! Het was een heel leuk bakkerijtje waar ze Hollandse muziek draaiden. Ze wisten dat zelf niet maar vonden het gewoon mooi. Toen doorgelopen tot we bij het grote reuzenrad kwamen. Het bleek het oude havengebied te zijn van Montreal. Met leuke stalletjes, een zipline, een hele oude houten boot en dat reuzenrad. Het was niet echt druk meer want het seizoen is voorbij. De foodtrucks waren allemaal al gesloten.

Bij een stalletje 2 vlaggetjes gekocht voor mijn verzameling. De verkoopster bleek een volbloed Nederlandse te zijn! Hoe toevallig.

We zijn weer teruggelopen naar de Rue Saint Denis en zijn de Marche Bonsecours ingelopen. Allemaal winkeltjes met mooie (en dure) souvenirs. Daar was ook een restaurantje en hebben er geluncht.

In de marche zagen we een plattegrond van dit oud gedeelte waarop ook een Tourist Information stond aangegeven. Dat bleek echter tot kwart over twee gesloten. Nog even naar een straatmuzikant geluisterd en zijn doorgelopen naar de Chapelle Notre Dame du Sacré Coeur gelopen. Dit is dé kathedraal van Montreal. Helaas, alleen de buitenkant kunnen bekijken want hij is alleen op zaterdag en zondag na reserveren geopend! Dankzij Covid 19

Op weg naar de kathedraal kwamen we een permanente Kerstwinkel tegen. Het hele jaar geopend met uitsluitend artikelen voor de Kerstmis. We konden niet nalaten even naar binnen te gaan en iets te kopen.

De heren van de Tourist Information waren inmiddels uit geluncht en hebben ons van informatie voorzien. We kregen een plattegrond van Montreal en, het belangrijkste, een kaart van de Metro.

Het was inmiddels drie uur en we besloten richting de camping te gaan. Met de Metro, via een tussenstation, naar ons startpunt bij de Universiteit gereden en daar de camper weer opgehaald.

We hebben op de camping achter de camper nog een ruim uur van de zon kunnen genieten. Die heeft de hele dag uitbundig geschenen.

Straks gaan we de bijzonderheden voor morgen op papier zetten. We gaan o.a. de heuvel op om uitzicht over geheel Montreal te hebben en naar een ondergrondse stad. We zijn benieuwd.

Reacties

Hanne 08-10-2021 09:37 {{button-61230}}

Veel wandelen hè, gaat dat goed met ons Jan?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan