De Falls!

Door Weer naar Canada - 14-10-2021 17:09

Woensdag 13 oktober De Falls

Wakker geworden met een bewolkte lucht. Het zou de hele dag zo blijven! Maar het was wel droog en een aangename temperatuur.

Met de bus naar Niagara Falls gereden en uitgestapt op het eindpunt Table Rock Center. Een ritje van 25 minuten! Het laatste deel langs de waterkant en de bus werd drijfnat van de druppels van de Fall.

Toen we uitstapten hoorden we het geraas al van het vallende water. Er naar toe gelopen en verwonderd staan kijken naar de hoeveelheid water en de sterke stroming vóór de Falls. Wow, wat een watermassa. We staan nu bij het Canadese deel van de Falls, de Horseshoe. Dit deel heeft de vorm van een hoefijzer en is ruim 600 meter breed. Wat een prachtig gezicht om deze hoeveelheid water zo’n 60 meter naar beneden te zien storten. Dit geeft een behoorlijke hoeveelheid druppels waar je goed nat van kunt worden als de wind jouw kant op staat. Gewoon met kippenvel naar dit spektakel staan kijken.

We zijn langs het water richting de “Amerikaanse Falls” gelopen. Steeds achterom gekeken en weer foto’s gemaakt. Het beeld veranderd constant.

De Amerikaanse Falls bestaat uit twee delen en is totaal ruim 300 meter breed. Ook spectaculair om te zien. Dit water valt in rechte lijn naar beneden. Ook weer veel foto’s en video-opnames gemaakt. Maar je blijft kijken!

Om bij te komen eerst maar even koffie gedronken bij de Starbucks. Even tussendoor iets over het betalen hier in Canada. De prijzen van de producten, zoals koffie, staan op het bord. Als je af gaat rekenen dan blijkt dat er nog belastingen bijkomen, gemiddeld 11 procent. Is erg verwarrend. Hier in Niagara Falls kun je zelfs niet contant betalen. In verband met Covid. Alles met de creditcard!

We zijn teruggelopen naar de waterkant en zijn bij de zipline kaartjes gaan kopen. Ja, het gaat gebeuren!! Maar je hebt niet zomaar toergang! Eerst betalen en daarna op een tablet je persoonlijke gegevens invullen. Als dat goedgekeurd is je QR code laten zien, je legitimatiebewijs en je vaccinatiegegevens. Daarna wordt je gewogen en je temperatuur opgemeten. Dan pas krijg je allebei een helm en mag je de trap op naar boven. Boven krijg je een pak aangemeten waarmee je aan de kabel wordt gehangen.

Je staat op een 67 meter boven de grond en gaat een afstand afleggen van 670 meter. De gemiddelde snelheid is circa 70 km/u.Nadat we waren opgehangen aan de kabel wordt je allebei tegelijk losgelaten en roets je naar beneden. Was een gaaf gevoel! Kicken!

Je snapt het, het is voorbij voordat je het weet, maar het was gaaf om mee te maken. Beneden gekomen werden er nog foto’s gemaakt met de Falls op de achtergrond die we binnen in een kantoor konden bekijken. Daar bleek dat er ook video opnames zijn gemaakt. Beiden maar gekocht om thuis in ons eigen film en fotoalbum te verwerken. Je kocht de foto en de bestanden.

Even bijgekomen en gaan lunchen. Tim Hortons verkocht sandwiches die ons wel wat leek. Op een bankje voor de winkel (binnen mocht niet) opgepeuzeld.

Toen naar de Skylon tower gelopen om een diner plekje voor die avond te reserveren. We gaan dineren op 236 meter boven de Falls!

Dit gedeelte van Niagara Falls is het amusementsgedeelte waarin alleen maar speelhallen en films te doen/zien zijn. Niets voor ons dus.

Het was nog vroeg en zijn dus met de bus naar de camping teruggegaan om even te rusten. We hadden al behoorlijk wat kilometers in de benen zitten.

Met de bus van 18 uur weer terug naar het dorp en op tijd bij de Skylon tower. Maar eerst weer alle Covid regels vervullen en toen op de foto. Met de lift aan de buienkant van de toren omhoog gegaan met uitzicht op de Falls. Het restaurant bevindt zich op 236 meter en draait in het rond. Per uur twee omwentelingen. Dus de gehele omgeving van bovenaf gezien. Een complete lichtshow.

Het diner smaakte voortreffelijk. We hebben geprobeerd foto’s en video’s te maken maar die zijn niet goed gelukt. Omdat het glas van de koepel schuin staat en de binnenverlichting erin wordt weerspiegeld vervormen alle beelden van buiten. Kleuren worden ook anders. Maar wel met eigen ogen de kleuring van de Falls gezien. Hier gebruiken ze grote schijnwerpers voor die op de kant staan.

Na het diner nog even het Observation Deck, nog een tiental meters hoger, bezocht. Hier kon je ook buiten staan, maar was best frisjes op die hoogte.

Daarna was het uit met de pret. Naar beneden, de foto’s bekeken er wat van gekocht en weer naar de bus.

Om 10 uur waren we weer in ons huisje op de camping.

Het was een fantastische dag!!

M: onvergetelijk mooie dag! Ondanks de vele kilometers met die lastige pootjes van mij, goed volgehouden met regelmatig een stopje. Het was de pijn toch wel waard. Wel als een blok, os, marmot enz. geslapen hoor.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan