1000 eilandjes bekijken

Door Weer naar Canada - 10-10-2021 02:04

Zaterdag 9 oktober Op weg naar Kingston.

Het weer begint al te verslechteren. Gisteravond ging het een beetje waaien en het werd wat frisser.Vanmorgen was er een beetje bewolking, maar de zon kwam er toch nog tussendoor. De bewolking werd in de loop van de dag was ernstiger, maar leidde niet tot iets verontrustends! Gelukkig.

De weg naar Kingston is één lange Highway. Niet zo heel erg want er waren genoeg bossen en landerijen om ons heen om te bewonderen. Ook de gekleurde bomen en struiken waren in grote getale aanwezig. Onderweg op een officiele parkeerplaats met allerlei voorzieningen koffie gedronken en proberen uit te vinden hoe ver het nog was naar de 1000 Islands Parkway. Na enig zoeken bleek dat er free wifi was op deze parkeerplaats! Dus daar maar gebruik van gemaakt. We waren circa 90 kilometer onderweg tot deze koffiestop, maar vonden uit dat het nog circa 130 kilometer rijden was voor die mooie route.

Goed voorbereid gingen we verder. We zijn afgeslagen naar het dorpje Brockville. Dat ligt vlak voor de aanvang van die route. In het centrum geparkeerd en we kwamen bij de allereerste spoortunnel van Canada. Deze werd gebouwd van 1854 tot 1860. Toen ging de eerste hout gestookte locomotief er door heen. De lengte van de tunnel is 520 meter. Hij werd gebruikt om goederen van de haven te vervoeren naar een fabriek er achter. Omdat de heuvel steil omhoog ging hebben ze maar een tunnel gemaakt. Hierbij werd veel kruit gebruikt. Dynamiet was er toen nog niet.

De tunnel is eigentijds verlicht met vele lampjes. Op sommige plaatsen loop je 17 meter onder het straatoppervlak! Het toenmalige station is later omgebouwd tot stadhuis. Ook is er veel vocht in de tunnel. Dit is vocht dat uit de bovenliggende steenlagen komt. Die sporen zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot stalactieten! Indrukwekkend om te zien.

Daarna bij Tourist Information een kaart gekregen hoe we het snelst op de 1000 Islands Parkway konden komen.

De 1000 Islands Parkway is een echt toeristische route. Vrachtauto’s mogen er niet komen. De weg loopt langs de Lawrence River. Vele grote en kleine eilandjes reden we voorbij. Sommigen eilandjes zijn bebouwd. De grootte van het huis is afhankelijk van de grootte van het eiland. Mooie route!Een leuk detail: De USA ligt aan de overkant van de rivier! Op nog geen 500 meter afstand! Er is een brug halverwege de route als je naar Amerika wilt. Mag nu nog niet.

Was een prachtige route over circa 55 kilometer. Onderweg nog even gefilmd en foto’s gemaakt.

Daarna doorgereden naar de camping in Kingston. Deze was heel druk, want wat blijkt: overmorgen, maandag is het Thanksgiving. Dus voor de Canadezen een lang weekend. Er was nog een plekje voor ons, dus morgen Kingston verkennen. De prijzen voor overnachtingen hebben ze ook verhoogd i.v.m. deze Thanksgiving! Overal branden de kampvuurtjes en iemand is aan het zingen bij zo’n kampvuur. Klinkt erg goed. Sfeertje hoor.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan