Naar Parry Sound

Door Weer naar Canada - 24-09-2021 02:17

Donderdag 23 september Parry Sound

Nog even over gisteravond: het was zo koud dat we de kachel hebben aangezet. Toen werd het een beetje behaaglijk in de tent.

De storm was aan het eind van de nacht iets gaan liggen, maar de regen bleef vallen. Hopend dat we onderweg het betere weer tegemoet zouden rijden. Het is ongeveer 160 kilometer naar Perry Sound. Op de kaart zagen we dat Perry Sound aan hetzelfde meer is gelegen als waar Manitoulin Island in ligt. Kun je nagaan hoe groot dat meer is.

Helaas, het bleef bijna de gehele weg regenen. Na de lunch op een picknick plekje werd het wat droger en kregen de ruitenwissers enige rust. Er is maar 1 weg naar Parry Sound toe en dat is Highway 69 Ook al niet een gezellige route. Het landschap wat we doorkruisen is wel mooi, maar zou nog veel mooier zijn als de zon schijnt. Veel plaatsen om te stoppen zijn er niet. Niet alleen langs deze Highway maar ook vele andere wegen. Als je dan een picknick plaats tegen komt heb je een hele korte afslag terwijl het verkeer achter je met 90 of 100 kilometer/uur rijdt. Op tijd de richtingaanwijzer uit en gaan afremmen dan lukt het wel.

Een fenomeen wat we al op onze vorige reizen door Amerika en Canada hebben gezien zijn de vele kruispunten. Alle 4 de toegangswegen krijgen een stopbord. Degene die het eerst komt mag het eerst rijden. Ook als het druk is werkt dat hier perfect. Ieder gaat op zijn beurt verder. Moet je eens in Nederland proberen. Dan breekt acuut de derde wereldoorlog uit.

Rond twee uur waren we in Parry Sound. Eerst maar de camping bezocht en een plekje gereserveerd. Hele mooie KOA camping die al 32 jaar dezelfde eigenaars hebben. We waren de eerste Europeanen die bij hen op bezoek kwamen in twee jaar!! Als aandenken hieraan kregen we een banier van Canada met de Maple Leaf erop. Krijgt een speciaal plekje thuis bij ons.

We zijn nog even naar het dorpje gereden om boodschappen te doen en de boel te verkennen. Helaas, net als bij alle andere dorpjes die we gezien hebben is de boel uitgestorven. End of Season!

Toen maar terug naar de camping. Dit is echt een sublieme camping. Grote plaatsen voor de camper en van alle gemakken voorzien. Hoefden niet te vragen voor de wifi want werd gelijk verteld. We werden naar onze plek begeleid! Een aanrader.

Na het avondeten nog even een wandelingetje over de camping gemaakt en op naar de koffie.

Tijdens de wandeling zagen we iets bijzonders: de zon begon een beetje te schijnen. Hopen maar dat dit doorzet. Al wordt het maar droog!

Het was zo’ n mooi gezicht! Alle boomtoppen waren helder verlicht.

Nu ben ik (Marianne) even aan de beurt hoor. We gaan straks weer een potje kaarten en Ab probeert me te verslaan haha. Is best gezellig: lampje aan, glaasje wijn en een potje kaarten. Sommige nachten zijn erg koud, maar we hebben een laken, deken en daar bovenop een heel dik gewatteerd dekbed. Slaapt geweldig. Vanmorgen voor het eerst even de kachel aangezet voor het ontbijt en dan is het hutje snel warm.

Reacties

Hanneke en Leo 25-09-2021 10:36 {{button-61216}}

Fijn dat jullie weer kunnen schrijven, het leest erg prettig.
Jullie eerste dagen zijn een kopie van de onze van 2 jaar geleden.
Vliegen op Toronto, citytrip en hop on bus in Toronto, dezelfde camper van Canadream opgehaald in Brampton, de voorstad van Toronto.
Helaas is de regen en de kachel aan ook wat wij een aantal dagen hebben meegemaakt.
Het is wel knus in de camper maar buiten oogt het ongezellig en is het jammer van de mooie natuur onderweg.
Ook de uitgestorven dorpjes maakten wij mee omdat we in dezelfde periode waren.
Hopelijk klaart het weer op en komt de vakantiestemming terug.
Blijf in ieder geval schrijven, dan reizen wij een beetje met jullie mee.
Groet, Leo en Hanneke

Hanne 25-09-2021 16:03 {{button-61217}}

We hebben hier nog lekker nazomerweer maar na het weekend zal het herfstachtig worden is de verwachting. Heb soms "s morgens ook de airco al effies aan, dan is het maar frisjes in mn hutje.
Nog 3 weken en dan komt charli, ben zo benieuwd 🐶
Veel plezier en ik duim voor ☀️🌞☀️🌞
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan