Montreal op hoog en laag punt

Door Weer naar Canada - 09-10-2021 02:21

Vrijdag 8 oktober Montreal

Vanmorgen weer wakker geworden met prachtig weer. Tijd voor de polo en korte broek!

We gaan hetzelfde doen als gisteren, dus weer naar de parkeerplaats en daarna de Metro. We raken al bekend er mee dus alles gaat voorspoedig. Ook weten we nu waar we moeten overstappen op een andere lijn om naar Parc du Mont Royal te moeten komen. Na de Metro nu op bus 11 die ons naar de top van de heuvel brengt. Parc du Mont Royal is een heuvel die midden in Montreal ligt. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Ook de rivier en bruggen zijn goed te zien. Er zijn speciale uitzichtpunten voor geprepareerd. De heuvel is 234 meter hoog. Je kijkt nog niet boven alle gebouwen uit! Montreal is genoemd naar de heuvel.

Daar ook maar koffie gedronken met een stevige koek voor de nodige energie voor het wandelen. Want niets in Montreal is vlak. Overal klimmen en dalen. Door het park terug gelopen naar de bushalte om weer bij de Metro uit te komen. Even een stukje verkeerd gelopen omdat er bij het station verbouwingswerkzaamheden zijn en we er straal voorbij liepen. Uiteindelijk toch gevonden.

We gaan nu richting een ondergronds winkelcentrum. In eerste instantie dachten we dat het jaren oud was, maar het is hypermodern. Met dure winkels in 2 lagen. Ken je het CenterO in Oberhausen? Dit is zoiets maar dan onder het straatoppervlak. Daar hebben we geluncht. Om bij je eettafeltje te komen moesten we ook onze QR code van vaccinatie weer laten zien. Daar moesten we eerst wifi voor inschakelen en een account maken, alvorens we door mochten lopen. Beetje omslachtig, maar ja, dat meisje had haar instructies! We hebben een hele lekkere Griekse salade met kip gegeten en echte! Griekse feta. Zooo lekker.

We hebben er nog een poosje rondgelopen, maar we hebben toch niets nodig, dus maar weer naar de Metro op dezelfde etage.

Het was inmiddels al ruim na drieën dus we gingen weer richting camping om nog even van de zon te genieten.

Al met al viel Montreal ons een beetje tegen. We hadden er meer van verwacht qua uitstraling. Het was leuk, maar niet een stad om er nog eens een paar dagen aan te spenderen. En alles staat onder constructie. Het is één grote bouwplaats en stinkt naar teer. Quebec had zelfs in de regen veel meer sfeer vinden wij.

Dus terug naar de camping en genoten van de laatste zonnestralen. Als de zon verdwijnt wordt het frisjes, dus dan ga je direct de camper in.

Ab is gaan douchen in de wasgelegenheid van de camping. Zag er zeer verzorgd en schoon uit, zoals je van een KOA camping gewend bent.

Morgen richting Kingston.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan