Kingston

Door Weer naar Canada - 11-10-2021 01:46

Zondag 10 oktober Kingston

We hebben wat uitgeslapen (voor zover ik dat kan). Gisteravond viel er nog een regenbuitje op ons dak. Vanmorgen bewolkt maar droog. De temperatuur was aangenaam.

Vandaag gaan we Kingston bekijken. Het enige wat we er van weten is dat Bryan Adams hier geboren is!
Maar eerst even naar de Walmart voor de benodigde boodschapjes. Alles in een lage versnelling gedaan. Om downtown te kunnen komen kun je het beste een bus nemen. Gisterenavond uitgevogeld dat er vlakbij de Walmart een bushalte was. Lijn 4 gaat rechtstreeks naar de havenkant. We hadden weer eens geluk, want de bus kwam al na 10 minuten bij de halte. Want even daarvoor hadden we gelezen dat de bus op zondag éénmaal per uur rijdt!

Lange rit naar onze bestemming want het geheel blijkt weer eens groter te zijn dan we dachten. Kingston heeft een leuk oud centrum. Het enige wat ons verbaasde was de architectuur. Er staan veel oude gebouwen in de benedenstad, maar daar hebben ze gewoon bovenop een geheel nieuw gebouw gezet in de moderne stijl. Heel vreemde combinaties zie je. Geen gezicht vinden wij.

Aan de havenkant even geluncht en alle oudere gebouwen bezichtigd.

Er was ook nog een apotheek oude stijl. Marianne heeft weer staan smullen. M: in de etalage stonden dingen uit een ver verleden, nou ja zo oud ben ik nou ook weer niet, maar spullen die ik tijdens mijn opleiding vaak gebruikt heb. Zo leuk om veel te herkennen! We hebben bij de jachthaven een echte Hotdog gegeten en bij Coffee & Company. een superlekkere koffie.

Daarna de terugreis weer aanvaard. Er stond een bus bij het beginpunt. Aan de chauffeur gevraagd of die naar onze bestemming ging. Ja hoor. Alleen de straat waar we moeten zijn is meer dan 10 kilometer lang. En je raad het al: we kwamen niet op onze goede bestemming. Deze lag een stuk lopen naar de rechterzijde.

Marianne is bij de McDonald's een koffie gaan drinken en ik ben richting camper gelopen. Het bleek 2½ kilometer te zijn. Heb ik een fiks wandelingetje gehad. Tijdens mijn wandeling brak de zon door! Marianne weer opgehaald en weer richting camping.

Weer lekker in het zonnetje gezeten. We verkleuren hier nog!

Morgen gaan we richting Oshawa, net voor Toronto. We weten niet of daar iets moois te zien zal zijn, maar dit is om de lange reis naar Niagara Falls in tweeën te breken. We hebben genoeg dagen dus we kunnen deze 400 km. gerust splitsen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan