Ottawa

Door Weer naar Canada - 27-09-2021 23:12

Zondag 26 september Ottawa

Het zonnetje scheen weer, gelukkig. Gisteravond besloten dat we Ottawa met een bezoekje gaan vereren. Heel veel zullen we er niet van zien, want is een enorm grote stad met meer dan 1 miljoen inwoners.

We hebben al zitten bedenken hoe we in Ottawa zouden kunnen komen. Gisteren bij de receptie al gevraagd en die mevrouw had een oplossing die we niet echt begrepen. We kunnen richting stad rijden en onze camper dan parkeren op een parkeerplaats en dan verder met openbaar vervoer. Veel meer ideeën kregen we niet uit haar. Want waar vind je zo’n parkeerplaats? En hoe werkt het openbaar vervoer? Ze sprak over bussen, treinen en metro.

Na het ontbijt moesten we eerst de camper weer ontdoen van allerlei overbodige vloeistoffen en daarbij raakten we aan de praat met een mede kampeerder. Marianne vroeg hem hoe we dat het beste konden doen. Hij legde uit dat we op een parkeerplaats van een warenhuis of iets dergelijks de camper wel konden parkeren en daar een Uber taxi op moesten roepen. Zo'n parkeerplaats was op circa 6 kilometer van de camping af.

Dit hebben we gedaan en hebben achter een hotel de camper geparkeerd. Aan de straatkant geprobeerd een Uber met de app te krijgen, maar daar heb je internet voor nodig. Gelukkig was er een McDonald's aan de overkant en daar hebben ze gratis wifi. Vandaar met de app een taxi gesteld en betaald en binnen 4 minuten was hij er al. De rit naar het centrum van Ottawa duurde circa een half uur.

We werden in het centrum afgezet en na 5 minuten lopen stonden op Parliament Hill. Hier huist in 3 gebouwen de gehele Canadese overheid. Mooie oude gebouwen waarvan er 2 een renovatie ondergingen. De grote bouwkranen verstoorden het uitzicht een beetje.

Op het moment dat we er aan kwamen zagen we dat het er wemelde van de politie. Ook zagen we wel 50 motoren (Harleys) die van een motorclub waren. Marianne vroeg aan één van hen wat er aan de hand was. Het bleek vandaag de jaarlijkse herdenking te zijn van overleden politie agenten in het afgelopen jaar. Uit eerbetoon waren de bikers gekomen!

Het was een mooie bijeenkomst met allerlei liederen en toespraken. Veel politie agenten van de diverse onderdelen waren aanwezig. Indrukwekkend!

Daarna hebben de gebouwen aan de buitenzijde bezichtigd, alles was gesloten door de verbouwing en dat het zondag was. Verder gelopen naar het centrum van de stad. Na vragen bleken we vlakbij de markt te zijn. Ook daar rondgelopen en de vele kraampjes met allerlei handwerkers bewonderd. Het was inmiddels lunchtijd dus neergestreken in een restaurantje voor koffie en een wrap.

Het is net als Toronto wel een heel drukke stad met veel verkeer. Ook zie je hier veel zwervers, net als in Toronto. Alleen in Toronto waren ze wat agressiever richting het publiek. Hier gelukkig niet.

Bij de verdere wandeling zagen we het Rideau-kanaal wat uitmondt in de Ottawa River. Dat kanaal is 202 km lang. Heel vroeger was dat laatste stuk een waterval maar dat hebben ze nu opgelost door er 7 sluizen van te maken over een lengte van circa 100 meter. Prachtig gezicht. We hebben daar een fiets gehuurd en zijn een stuk(je) van dat Rideau-kanaal gaan rijden. Even wennen aan de fietsen maar was wel leuk. 1 uur vonden we genoeg.

Onderweg met het lopen moesten we plassen. Er is daar een hele grote Hudson Bay winkel. Je weet wel, die in Nederland mislukt zijn. Deze hebben op elke etage toiletten, dus hebben we er graag gebruik van gemaakt.

Voor de McDonald's weer even contact gemaakt met internet en weer een Uber taxi besteld. Binnen 2 minuten stond hij ons op te wachten waar we stonden!

Weer ruim een half uur naar de parkeerplaats en onze camper weer gepakt. Op naar de camping! Nog even buiten gezeten met een drankje en nagenoten van de dag. Voor Mila een heel leuk cadeautje laten maken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan