Algonquin National Park

Door Weer naar Canada - 27-09-2021 23:02

Dit bericht behoort gelezen te worden voor het bericht dat we richting Ottawa gingen. We raken compleet in verwarring door de matig tot slechte toegang tot internet!!  Sorry.

Vrijdag 24 september Algonquin Provincial Park

Dit berichtje komt een dag later i.v.m. het ontbreken van wifi!

Vanochtend wakker met het gevoel van: nee hè! Het regent! Niet echt hard maar er kwam weer water naar beneden. Dus maar weer rustig alle voorbereidingen voor het vertrek gedaan.

We gaan op weg naar Algonquin Provincial Park. We hebben hier 2 nachten gepland.

In de navigatie konden we niet eens onze bestemming intoetsen, onbekend. Door dit park loopt aan de zuidzijde Highway 60 Aan deze Highway liggen alle campings, bezienswaardigheden en wandelroutes. Tussen de Westgate en de Eastgate is het 56 kilometer. De zijwegen die er zijn lopen allen naar deze genoemde plekken. Onzinnig dus om hier twee nachten te verblijven, zeker gezien de weersomstandigheden. Je kunt dan wel verschillende wandelingen maken, maar dan moet je de camper weer loskoppelen en de nodige kilometers maken en weer terug komen. 1 wandeling in dit park vinden we genoeg.

Normaal moet je een parkpas kopen in Canada maar bij het informatiecentrum bij de Westgate hoorden we dat als we een overnachting doen in het park deze pas niet nodig is. We hoorden daar ook dat er op de camping aan Mew Lake nog wel plaatsjes vrij waren. Bij kilometerpunt 30.8 ligt deze camping.

Dus maar doorgereden en ingecheckt bij de camping. Viel ook niet mee want er was een computerstoring. Bovendien zijn er alleen plaatsen met stroom en geen andere faciliteiten. Geen punt, stroom is het belangrijkste voor ons.

Inmiddels was het droog geworden! Het bleef wel bewolkt dus de dreiging bleef.

We hebben de camper op zijn plek gezet. Het is een hele grote plek!! We zijn eerst maar gaan wandelen voordat het weer zou gaan regenen. Bijna 1½ uur gewandeld. Onderweg kwam het idee op om, wat bijna alle Canadezen op de camping doen, een vuur aan te leggen. Op iedere campingplek is zo’n vuurbak aanwezig.

We zijn doorgelopen naar de receptie en hebben 2 zakken hout gekocht. 1 zak is met aanmaakhout en de andere voor het serieuze werk. Terug op onze plek gelijk maar aangestoken. En ja hoor, het bleek best leuk om te doen! Stoeltjes erbij en een drankje in de hand; we lijken wel Canadezen!

Helaas maar weer van korte duur want het begon weer te regenen. De restanten van het hout gaan mee in de camper om op een volgende camping weer te laten branden.

We hebben heerlijk gegeten en afgewassen (er zit geen vaatwasser in) maar zoiets verleer je niet hoor. Daarna onder de douche en koffie!!! Morgen is er weer een dag en volgens de mevrouw van de receptie schijnt morgen de…….jaja.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan