Met de ferry naar de overkant!

Door Weer naar Canada - 04-10-2021 03:10

Zondag 3 oktober Reisdag

Vanmorgen was het droog! Zowaar.

Voor we vertrokken hebben we eerst even uitgezocht hoe we naar Rimouski konden geraken. Lijkt simpel maar is het niet. Er zijn twee ferry’s, één vlakbij in Les Escoumins en één in Saint Siméon. De dichtstbijzijnde (op 28 kilometer) maar even op Google opgezocht. Deze moest je reserveren. Dus geprobeerd via hun website en een account aangemaakt. Dat moet tegenwoordig altijd! Na enkele vragen ingevuld te hebben kwam ik bij de vraag: wat voor auto. Een camper (RV) stond er niet bij. Dan moet ik een mailtje sturen en op antwoord wachten. Of eventueel bellen. Leek ons, gezien de tijd (de boot vertrekt om 13 uur) niet handig. Naar de receptie van de camping gegaan en gevraagd of het nodig was om buiten het seizoen te reserveren. Wist ze dus niet! Ook wilde ze niet even bellen. Canadese vriendelijkheid is even ver te zoeken!

We besloten de gok te wagen om toch maar naar de ferry te rijden en te zien wat er gebeurde. Bij het uitchecken van de camping zei datzelfde juffie (ze had er even over nagedacht) dat we beter even konden vragen bij tourist information in het dorp. Goede suggestie, bleek achteraf.

Eerst maar de brandstoftank gevuld, anders kom je ook niet ver.

Bij tourist information hoorden we dat er inderdaad in Les Escoumins gereserveerd moest worden, maar dat bellen op dat tijdstip niet mogelijk was. Het is zondag!

Er werd een andere suggestie gedaan. De ferry in Saint Siméon. Deze ligt 40 kilometer terug op de weg naar Québec. Daar is het aansluiten en meegaan. Die ferry vertrekt om 14 uur.

Besloten dat maar te doen. Het is wat verder omrijden, maar dan zijn we in ieder geval zeker dat we aan de overkant van de St. Lawrence River zouden komen.

We waren ruim op tijd bij de afvaart aanwezig. Op ons gemak geluncht en nog even gelezen.

De camper is even opgemeten, want je betaald per lengte! Onze camper is 8,10 meter, dus inderdaad 27 voet. Hebben we toch een grotere dan we hadden gereserveerd! In totaal mogen we $ 182,00 aftikken voor de overtocht.

De overtocht over de rivier duurde 1 uur en 15 minuten. Kun je nagaan hoe breed de rivier op dit punt is!!

Aan de overkant (Riviére du Loup) scheen de zon en die is niet meer weg geweest! Dus zonnebrillenweer!

De Tomtom ingesteld op de camping net voor Rimouski. Het was nog ruim 95 kilometer te rijden. De camping zou gelegen zijn aan weg 132, een soort van Highway. Op het moment dat we er zouden zijn: geen camping te bekennen. Dus doorgereden en op zoek naar een andere camping. Waren aangegeven op borden langs de weg, maar nooit één gevonden! Kwamen we een bord tegen van tourist information. Over 5 kilometer. Maar waar heen stond er niet bij. Zoals al eerder gezegd, je kunt ook niet zomaar stoppen om de weg te zoeken. Na enige tijd maar een afslag genomen en de stad ingedraaid. Pas na 6 kilometer was er een plekje waar ik af kon slaan en rustig zoeken.

In de Tomtom bij “nuttige plaats’ camping ingetikt en 10 kilometer verder net buiten de stad was er één.

Daar naartoe gereden en een plekje gekregen. Ligt ongeveer 4 kilometer van het centrum.

De camper geparkeerd op een plekje dat uitzicht heeft op de Lawrence River. Prachtige zonsondergang gehad!

Het beloofd de komende dagen mooi weer te worden met veel zon. Wel frisjes, 8 a 9 graden, maar daar kun je je op kleden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan