Op weg naar de whales

Door Weer naar Canada - 02-10-2021 02:30

Vrijdag 1 oktober Naar Tadoussac een mistig en nat dagje

Afgelopen nacht heeft het nog heftig geregend in Québec, maar toen we wakker werden en opstonden was het droog. Nog wel veel bewolking, maar redelijk lichte lucht. Het gaat goed, dachten we.

Via Québec gingen we via de onvermijdelijke afslagen en Highway's richting Tadoussac. Het beloofd een weg te worden met mooie vergezichten etc. Highway 138 staat er om bekend. Het duurde circa 30 kilometer voor we Québec geheel achter ons hadden gelaten. Eerst was deze Highway nog redelijk vlak maar na circa 100 kilometer begon de achtbaan. Inderdaad waren er vele mooi vergezichten, maar het weer zat weer niet mee! Lichte regen af en toe. Onderweg zagen we in de verte de bewolking heel erg laag in een dal hangen en ja hoor, 10 kilometer verder reden we in de mist. Ging ook wel weer over maar geeft wel aan hoe bewolkt het was.

Zoals gezegd, de uitzichten links en rechts waren prachtig, maar er was werkelijk niet één plek waar je zonder gevaar voor eigen leven kon stoppen om een foto of zo te maken. Over een afstand van 170 kilometer zijn we 1 picknick plek tegen gekomen. Toevallig hadden 10 kilometer eerder in een dorpje een zijweg genomen en daar geluncht.

Jammer, maar helaas. We zijn door gereden tot Pointe Noire in het plaatsje Baie Sainte Catherine. Daar is de gratis pont die ons over Saguenay River brengt naar Tadoussac. Voor dat we de pont opgingen hebben we al tickets gekocht voor de walvissenjacht voor morgen. Om 13 uur worden we verwacht om te gaan spotten. Ook hier moesten we onze vaccinatie QR code laten zien met legitimatie. 

Tadoussac is een liefelijk plaatsje wat maar 1 straat heeft en enkele korte zijstraten. Alles gebeurt aan de ene straat. Winkels, tankstation en al het andere wat je maar kunt bedenken gebeurt daar.

Hopen dat het morgen droog is. Koud zal het zeker zijn, dus warm aankleden.

De overtocht was in 10 minuten gepiept en we zijn naar de tourist information gegaan voor onze nadere plannen.

De beoogde camping ligt circa 3 km verder op dezelfde weg en weer 2 kilometer verder een wandeling die we wilden gaan doen. Hier is een uitzichtpunt op de baai die we morgen gaan bevaren. Eerst maar even een plekje veroveren op de camping. Daarna terug het dorp in voor de boodschappen. Toen doorgereden naar het einde van diezelfde weg waar de wandeling is. Het zijn zandduinen en die komen niet vaak voor hier. De wandeling die we wilden doen ging niet door wegens, ja hoor: regen. Wel even naar het uitzichtpunt gelopen.

Dus maar geïnstalleerd op de camping en een drankje tot ons genomen.

We gaan voor het slapen op onze knietjes om te vragen om droog weer! Het weerbericht voor morgen geeft aan dat het 8 graden wordt!!

Effe nog een stukje van mij (Marianne). Ik heb al vaker nog een paar regeltjes toegevoegd, dat is misschien wel duidelijk geweest. Ab heeft het ten slotte niet over “ons knusse huisje”, dus dat ben ik. En we hebben een paar dagen geleden ook weer een stunt uitgehaald : toen we de was van de machine naar de droger over tilden, vergaten we 2 bamboesokken van Ab. En die drogen toch zo rot, dus ik had ze meegenomen naar de camper (het was droog weer) en hing ze over de achteruitkijkspiegel. Zo, die drogen daar wel. De volgende morgen reden we al zeker 10 minuten op de weg, zie ik ineens die sokken buiten over de spiegel hangen!! Gauw raampje open en ja hoor….droge sokken. We lagen in een deuk.

Reacties

Hanne 02-10-2021 10:34 {{button-61223}}

En nu op naar de walvissen, ik duim voor droog weer 😎

Hanneke en Leo 02-10-2021 11:43 {{button-61224}}

Iedere ochtend lees ik jullie verslag en ben benieuwd waar jullie zijn en wat jullie hebben beleefd.
Wat zonde van dat snertweer, dat is erg jammer.
Ik hoop dat jullie gaan genieten van het walvissenavontuur.
Het was voor ons twee jaar geleden 1 van onze hoogtepunten tijdens onze reis.
We gingen toen vanuit Provincetown op Cape Cod.
Veel plezier en ik duim ook voor mooi weer😎.

Nardi 02-10-2021 11:50 {{button-61225}}

Ik vind het leuk over jullie tochten te lezen. Jammer van de regen, dan ziew je toch minder. Nog veel plezier en droog weer!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan