Richting Montreal

Door Weer naar Canada - 07-10-2021 02:15

Woensdag 6 oktober Een rustige reisdag

Vanmorgen was het een hele kleine wereld toen we wakker werden. Het was erg mistig. Het zicht was circa 100 meter. Maar eerst op het gemak ontbeten en de camper reisklaar gemaakt.

Om kwart over negen vertrokken we uit Québec.

De mist bleef hardnekkig tot ongeveer 11 uur. Toen ging opeens de zon weer schijnen. Het is vandaag alleen over een Highway rijden. Maar net als gisteren kwamen we door beboste gebieden waar de bomenpracht opnieuw te bewonderen was. Weer genoten!!

We gaan richting Montreal. Het was redelijk druk op de Highway en er waren diverse wegwerkzaamheden. Maar in tegenstelling tot in Nederland is er geen enkel moment een file ontstaan.

Op een picknickplaats weer even koffie gedronken en de beentjes gestrekt. Kort wandelingetje is noodzakelijk. De zon was inmiddels behoorlijk warm. We hebben zelfs de airco aangehad, de eerste keer de vakantie!!

Vandaag was er circa 250 kilometer te rijden. Door de prachtige vergezichten met de bomen verveelde het geen moment. Ook zagen we enorme maisvelden, kilometers breed en diep. Wat een werk om dat binnen te halen. Diverse malen zagen we zulke velden.

We hebben de rit in drieën gesplitst. Koffie drinken, lunchen, boodschappen doen en aankomen in Saint Phillipe, een voorstad van Montreal.

Weer op een KOA camping voor drie nachten. Morgen en overmorgen gaan we Montreal met een bezoek vereren. Bij de receptie al vernomen waar we de camper kunnen parkeren en een metro nemen.

De zon was zo uitnodigend aanwezig dat we vanaf half vier achter de camper van de zon hebben genoten. Half zes verdween de zon en werd het direct wat frisjes.

Afgelopen dagen hebben we in de camper gedoucht. Dit vergt wat waterverdeling enige aandacht. We zijn gewend om de kraan naar links open te draaien en naar rechts dus weer dicht. Hier hebben ze dat anders bedacht. De warme kraan, de linker, gaat naar links open en de koude kraan, de rechter, gaat naar rechts open. Als je dus niet oplet draai je beide kranen naar rechts dicht. Het gevolg is dat je onder een ijskoude waterstraal komt te staan. Zal wel Canadese logica zijn.

Toch doucht het prima. De ruimte is groot genoeg en daarna kun je zo, direct het bed in onder de lekkere dikke deken.

Ook het vrachtverkeer is speciaal hier. De hele grote jongens mogen hier 100 km/uur rijden. Het gevolg is dat je altijd wordt ingehaald als 80 km/uur rijdt. Altijd opletten dus hier.

We zeiden al tegen elkaar, in Nederland rijden de vrachtwagens op de rechterbaan, maar hier op de linker!

Het beloofd nog twee dagen mooi weer te zijn hier, dus we gaan er van genieten.

Reacties

Joop van Voorthuijsen 07-10-2021 20:14 {{button-61229}}

Beste Ab en Marianne,

Ik heb jullie camperreis van dag tot dag met veel belangstelling gevolgd. Ik heb veel bewondering voor jullie improvisatie talenten. Maar denk ook wel na of wij zelf zo'n trip nog wel zou willen ondernemen. Misschien toch een beetje in een wat georganiseerde vorm. Wel heel leuk en interessant om jullie zo te volgen. Dank voor jullie uitgebreide verslagen.

Groeten Joop en Ina
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan