maandag 14/7

Door Familie Volker - 19-07-2008 06:24  

Maandag 14 juli 2008

De dag begint met regenen. Niet zo'n probleem, want er staan twee punten op de agenda vandaag. Eerst nog naar de WEM (het giga zwembad) en daarna doorreizen naar Rocky Mountain House. Voordat we gaan zwemmen boeken we alvast de volgende camping zodat we vanmiddag niet op een uurtje hoeven te kijken als we weggaan.

Het zwembad is gigantisch. Groot, luxe, ontzettend veel toeters en bellen, een glazen overkapping en ook nog heel betaalbare catering. Wat wil je nog meer?

De glijbanen varieren van peuterniveau tot een bijna vrije val van 25 meter in 5 seconden. Thom en Marc draaien hier hun hand niet voor om. Nessie's Revenge is ook voor Clemens nog te doen maar dan houdt het ook op. Marc en Thom huren bovendien een tube. Dat is heerlijk in het golfslagbad en ook van enkele glijbanen. De pret kan niet op en het is dan ook veel te snel tijd om te vertrekken. Om ongeveer vier uur rijden we Edmonton uit. Mooi op tijd. Van een avondspits is eigenlijk niets te merken. Wat een verschil met Nederland. Onderweg nog even (146 liter......) tanken en we kunnen weer vooruit. Alhoewel, met zo'n benzineslurper moet je je daar ook weer niet zoveel van voorstellen. De route naar Rocky Mountain House is relatief erg vlak. Via de Yellowhead Highway naar het Cowboytrail (highway 22). Het zonnetje schijnt inmiddels lekker dus in de camper hebben we een prima zicht. Marc slaapt weer lekker een stukkie dus die kan er straks weer tegen.

We verblijven op camping Riverview aan de North Saskatchewan river. Deze loopt pal achter de camping langs. Een mooi gezicht.

De camping is eigendom van een Nederlands stel die hier nu 2,5 jaar wonen. Het Canadese leventje met rust en ruimte bevalt hen uitstekend.

Op de camping kunnen we voor het eerst in dagen weer een fikkie stoken. We lijken het bijna verleerd want het brand nog niet zo geweldig. Dus toch nog blijven oefenen.

Het is een weer een vermoeiend dagje geweest dus voor de verandering gaan Thom en Marc maar eens een keer op tijd naar bed.

Het weer: we beginnen met regen maar allengs wordt het beter. In de loop van de middag/rit wordt het lekker zonnig en wordt het toch nog ruim 20 graden. 's Avonds koelt het weer behoorlijk af. En er zijn nogal wat muggen.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan