7 september: Wat een topdag!

Door Ted en Ingrid - 08-09-2015 07:11

Na een korte nacht (qua slaap dan) na de vorige 9 uur langere dag, stonden we al vroeg naast ons bed om met de taxi naar Fishermans Wharf te gaan voor de al vanuit thuis gereserveerde Whale Watch Tour. We werden ontvangen door wat later bleek professor Steve Wood te zijn, een maritiem bioloog, die vandaag onze gids zou zijn en samen met zijn collega’s zou proberen er een mooie en succesvolle dag van te maken.

En dat werd het! Niet alleen het weer werkte mee, helder, zonnig en uiteindelijk zo’n 38 graden Celcius, maar ook hebben we boven verwachting veel gezien. Door het heldere weer hadden we mooi zicht op de Golden Gate Bridge, die meestal grote delen van de dag in de mist ligt.

Verder hebben we naast heel veel soorten vogels en een groot aantal zeeleeuwen ook een dwergvinvis en maar liefst 9 bultrugwalvissen gezien.

Allemaal wel wat verder weg (op TV zie je ze vaak beter), maar het voelt toch anders als je dit soort dieren in de natuur ziet. En natuurlijk de opwinding van het speuren naar deze dieren, wat het dan extra bijzonder maakt als je zo’n dier uiteindelijk ook echt ziet. Na deze tocht die 6,5 uur duurde zijn we op de Hop On –Hop Off gestapt, richting Sausalito, om een hapje te eten. Daarna via een omweg weer terug naar San Francisco met een korte stop hoog op de berg om wat foto’s te maken van de Golden Gate Bridge, waar wederom een prima zicht op was. 

Morgen, onze laatste dag in San Francisco, staat er een tochtje naar Alcatraz gepland. Het belooft morgen opnieuw een warme dag te worden. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan