3 oktober: Relaxen in Joshua Tree Park.

Door Ted en Ingrid - 05-10-2015 01:22

Na een zwoele nacht vertrokken we vanochtend om kwart voor 10 uit een toen al heel warm Needles, richting Joshua Tree Park. De route tot de ingang van Joshua Tree Park zou ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. Onze weg voerde ons via de Interstate 10 en een binnenweg door desolaat woestijngebied.

Hoe schaars water hier is blijkt uit de prijs van een gallon water, die we kochten aan een benzinestation aan de I10. Hij was nog duurder dan een gallon benzine, namelijk bijna $ 6,- terwijl de benzine (regular) hier bijna $ 5,- was. De benzine is in California overigens erg duur. We zijn onderweg ook plekken tegengekomen waar de benzine maar de helft kostte.

Vooral tijdens de laatste 1,5 uur van onze reis, door Bristol Mountains Cadiz Valley, was het uitzicht erg troosteloos. We reden voor groot deel door een echte ‘zandbak’ woestijn, met hier en daar wat verdorde planten. Tot onze verbazing blijken er in dit gebied nog veel huisjes te staan, hoewel de meeste maar klein en armzalig zijn.

Net voor ‘Entrance North’ van Joshua Tree Park is de plaats Twentynine Palms, een behoorlijk grote plaats met scholen en sportvelden die tot onze verbazing groen waren. Inderdaad, er stonden ook heel veel palmen. In het Visitor Center hoorden we van de ranger dat het de laatste maand flink geregend heeft. Dit is duidelijk te zien in Joshua Tree Park. In deze woestijn zijn veel van de struiken nu groen. Ook zijn er cactussen waar we een soort bloemen op ontdekten, zoals onderstaande Cholla die we zagen in de Cholla Garden. In deze Cholla vonden we overigens ook een vogelnest.

In het gedeelte van het park waar wij nu verblijven staan veel Joshua Trees, de bomen waar het park zijn naam aan ontleend heeft. Eigenlijk zijn het geen echte bomen, want ze zijn verwant aan de Yucca.

Verder heb je in dit deel heel veel rotsenpartijen die mooi rond zijn afgesleten en als grote losse rotsen op elkaar liggen. Deze rotsen zijn 65 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteit en hebben later hun vorm gekregen door erosie.

Door erosie is ook het ‘gezicht’ ontstaan in de Skull Rock, die hieronder te zien is.

Omdat het hier zo rustig en mooi is, op sommige plekken hoor je letterlijk niets, en veel minder warm dan verwacht, hebben we een plekje gezocht op campground Jumbo Rock. De campground staat behoorlijk vol, vooral met tenten, en er zijn maar weinig geschikte camperplekken. We hadden het geluk dat we net de laatste vonden, voordat we weer van de campground wegreden.

Aangezien we de komende 3 dagen nog een behoorlijke afstand moeten afleggen en we al heel veel gezien hebben in de laatste 4 weken, hebben we ervoor gekozen om de rest van de middag te besteden aan helemaal niets doen. Ook wel eens fijn voor de afwisseling.

O ja, het is nu 7 uur en het is nog maar een schamele 20 graden. Ondanks het kampvuurtje waar Ted zo meteen het vlees op gaat bakken, heb ik het koud. We leven tenslotte al bijna 4 weken in temperaturen boven de 30 graden. Ik ga een trui aandoen.

Na het eten hebben we nog een tijdlang bij ons kampvuur gezeten, kijkend naar de mooie en heldere sterrenhemel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan