26 september: Schitterende sunset tour in Monument Valley.

Door Ted en Ingrid - 27-09-2015 06:05

Vandaag hebben we de 6e staat aan ons rijtje toegevoegd. Na Californië, Nevada, Utah, Arizona en Colorado zijn we nu ook in Nieuw Mexico geweest. We geven toe, het waren maar een paar stappen. Op onze weg naar Monument Valley kwamen we langs Four Corners. Dit is het enige punt in de Verenigde Staten waar 4 staten aan elkaar grenzen, namelijk Utah, Arizona, Colorado en Nieuw Mexico.

We verblijven in Monument Valley op View Campground. Het is hier wel duur, we betalen $41,95 voor een verblijf op kiezel, zonder elektra, maar met een schitterend uitzicht op de drie meeste bekende rotsen van Monument Valley.

Dat is natuurlijk ook wat waard.

Om half 5 begonnen we aan onze eerder deze week geboekte tour met Navajo Spirit Tours. Onze gids was een jonge Navajo, die Sean heette. We hadden geluk, want alle andere jeeps vertrokken met zeker 16 mensen. ​Wij waren samen met een ander echtpaar.

 

Sean liet ons de mooie plekjes zien binnen het park, vertelde veel over de verschillende filmlocaties, maar ook veel over de cultuur van de Navajo's en hun huidige leven.

Een bijzonder moment was bij de ‘Big Hogan’. Een hogan is een soort hut van hout en klei waar ze vroeger in woonden, maar die ook gebruikt werd voor ceremonies.

De ‘Big Hogan’ is een hele grote ‘grot’ met een ‘pothole’ in het plafond. De Navajo’s zagen hierin een adelaarsoog en in de tekening van de grot de bek van de adelaar. De beide zijkanten waren de vleugels en bij een van de vleugels zagen ze een kuiken. Deze grot is in het verleden veel gebruikt voor ceremonies. Sean vroeg ons om relaxt tegen de schuine wand van de grot te gaan liggen. Terwijl wij daar lagen begon hij traditionele muziek te spelen op een traditionele fluit met drie pijpen. Dit was bijna een magisch moment in de tour, mede door de perfecte akoestiek van de grot.

Hierna liet hij ons op 2 plekken petroglyfen zien, ceremoniële rotstekeningen die 1500 tot 2000 jaar geleden gemaakt zijn.

Aan het einde van de tour werden we verrast door een schitterende zonsondergang,

 

waarna we even later ook de maan zagen opkomen. 

 

 

 

Reacties

Juul 27-09-2015 19:46 {{button-36055}}

Vandaag wat 'achterstand' weggewerkt. Wat een schitterende omgevingen. En ik weet dat foto's alleen maar kopien van de werkelijkheid zijn, dus in het echt moet het nog vele malen indrukwekkender zijn. Leuk hoe je het volhoudt om elke dag te bloggen.

Hoe bevalt het om in de camper te wonen?

Juul en Piet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan