23 september: Canyonlands, voorproefje op Grand Canyon.

Door Ted en Ingrid - 24-09-2015 05:48

Vandaag hebben we een tochtje gemaakt naar Canyonlands National Park, ongeveer 45 kilometer hier vandaan. Zodra je de weg naar het National Park inslaat, rijd je tussen donkerrode rotsen. Hier zijn de rotsen niet glad geworden door de erosie, maar brokkelig. Onder de rotsen liggen vaak grote steenhopen, alsof men in de rotsen aan het hakken is geweest en de puinhopen maar heeft laten liggen.

We lazen op een van de informatieborden dat 300 miljoen jaar geleden dit gebied bestond uit een woestijn zoals de Sahara. Na die tijd zijn er door het komen en gaan van de zee vele lagen sedimenten afgezet, die de kenmerkende kleuren en strepen in de rotsen veroorzaakt hebben. Gedurende de laatste 10 miljoen jaar hebben de Colorado River en de Green River de huidige canyons uitgesleten.

We hebben vandaag een aantal uitzichtpunten bezocht en bewonderd, en natuurlijk foto’s gemaakt.

 

 

We hebben de laatste weken een aantal malen grote roofvogels in de lucht gezien en dat was ook vandaag het geval. Vandaag lukte het echter om er een heel mooi in beeld te krijgen. Deze vogel bleek de kalkoengier te zijn, zo leerde ons internet.

Vandaag is het 2 weken geleden dat we de camper opgehaald hebben en over 2 weken leveren we hem weer in. Het voelt vreemd aan dat we pas de helft van onze reis erop hebben zitten, waarschijnlijk omdat we al zo veel gezien hebben. Maar er volgen vast nog veel mooie plekken om te bezichtigen. Te beginnen bij morgen. Dan vertrekken we naar Mesa Verde in Colorado, een plek waar tot 700 jaar geleden de Anasazi geleefd hebben. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan