6 oktober: Mooie vergezichten langs de kustweg naar San Francisco.

Door Ted en Ingrid - 07-10-2015 06:44

Vandaag hebben we onze weg vervolgd naar San Francisco over de Highway 1. Dit deel van de route loopt bijna helemaal langs de kust van de Stille Oceaan. Het is geen weg die je even snel aflegt, aangezien de gehele weg klimmen, dalen en kronkelen is, langs prachtige vergezichten. Uiteraard zijn we een aantal malen gestopt om deze te bewonderen.

Een bekend punt langs deze weg is Point Piedras Blankas. Sinds 1996 komen hier namelijk elk jaar zeeolifanten aan wal om uit te rusten en te paren. In dit deel van het jaar zijn het de jonge mannetjes en vrouwtjes. De volwassen mannen (vanaf 5 jaar) komen halverwege november en de geslachtsrijpe vrouwtjes arriveren enkele weken later.

We hebben gezien dat de jonge mannetjes zich oefenen in elkaar domineren door middel van schijngevechten. We hoorden van een vrijwilliger, dat de volwassen mannen gevechten zoveel mogelijk mijden, aangezien ze hun energie liever gebruiken voor het paren.

Een klein stukje verderop aan de kust zagen we veel vogels op het water en rotsen, waaronder aalscholvers en pelikanen.

Op een gegeven moment zagen we een hoop drukte ontstaan op en boven het water en lukte het ons om duikende pelikanen te fotograferen.

Ook is het gelukt om een meeuw (niet zo heel bijzonder natuurlijk) te fotograferen die net een krabbetje verschalkt had.

Onderweg, tijdens een kopje koffie, konden we nog een kolibrie aan ons scorelijstje toevoegen.

Na aankomst op onze laatste campground, de KOA bij Moss Landing, hebben we eerst onze koffers gepakt omdat we morgen de camper moeten inleveren. Daarna zijn we op advies van de campingreceptioniste vis gaan eten in de haven, bij ‘Phil’s Fish Market & Eatery’. Dit bleek een soort kantine-achtige gelegenheid te zijn, maar met een leuke sfeer en live country- en westernmuziek.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan