25 september: Herfstkleuren en Vlaamse pannenkoeken.

Door Ted en Ingrid - 26-09-2015 05:18

Vandaag hebben we een ‘tussendagje’. We blijven nog een dagje langer in deze omgeving omdat we pas voor morgen een plaatsje op de View Campground in Monument Valley National Park hebben besproken.

Op advies van Texanen, die we gisteren ontmoetten op het hoogste punt van Mesa Verde, zijn we vanochtend naar Durango gereden. Dit is een voormalig zilvermijnstadje op een uurtje rijden van Cortez. Tenminste, dat is het normaal. Maar niet als je achter een speciaal transport rijdt, die twee rijbanen in beslag neemt en ook nog eens een keer wegwerkzaamheden voorbij moet, waarbij een rijbaan afgesloten is. We hadden echter geen haast en het voordeel was dat we extra tijd hadden om van de prachtige omgeving te genieten.

Zoals we gisteren al zagen is het landschap in Colorado heel anders dan dat in Utah. De ruige rotsen hebben plaatsgemaakt voor vriendelijk ogende glooiende heuvels, met soms toch nog pittige hellingen. Met daartussen flinke vlakke stukken met ranches met koeien en paarden, die rustig staan te grazen op al bruin kleurende weilanden. Alles is begroeid, bijna geen kaal stukje rots meer te bekennen. Omdat ook hier de herfst lijkt te zijn ingevallen, zijn al veel bomen en struiken geel en rood gekleurd.

 

Durango lijkt een welvarende stad te zijn met veel toerisme, mede door de wintersport. Bij het binnenrijden zie je een aantal mooie hotels, van bekende ketens. Er staan borden die verwijzen naar ‘Historic Durango’. Dat historische stelt in onze ogen niet zo veel voor; de oudste gebouwen stammen uit het einde van de negentiende eeuw.

We hebben heerlijke pannenkoeken gegeten bij het sfeervolle straattentje van de Vlaamse Michel, waar we zaten op een door bloemen omgeven terras met Franse chansons op de achergrond.

Hierna zijn we teruggereden naar de KOA Campground in Cortez, waar we vannacht zullen blijven. Vanaf onze plek hebben we uitzicht op Mesa Verde.

O ja, ik zeg wel dat de herfst is begonnen in Colorado, maar de temperatuur was nog steeds boven de 30 graden. Dus veel lekkerder dan het weer in dat druilerige Nederland. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan