10 september: Herten, goudzoekers en Yosemite.

Door Ted en Ingrid - 13-09-2015 01:58

Het ziet er op dit moment naar uit dat we zaterdag niet naar Sequoia kunnen in verband met bosbranden in Kings Canyon, het Nationaal Park wat grenst aan Sequoia. Door de bosbranden is in Sequioa op dit moment luchtkwaliteit zeer slecht, en zelfs ongezond, en er is zelfs sprake van evacuatie van bepaalde delen. Daarom hebben we onze plannen gewijzigd. We nemen zaterdag de route via de Tioga Pass naar Mono Lake, blijven daar een nacht en gaan dan door naar Barstow. Dat betekent ook dat we later tijdens onze vakantie een nacht kunnen toevoegen aan ons programma.

Vanochtend toen ik naar het toiletgebouw liep bij Lake Tulloch werd ik trouwens verrast door 2 herten die over het terrein liepen. En volgens onze buurman hadden er ’s nachts meerdere voor onze camper bij het meer gestaan, maar helaas hebben we deze niet gezien.

Omdat we niet zo vroeg weg moesten, hebben we op ons gemak ontbeten, na even een praatje gemaakt te hebben met onze Amerikaanse buurman uit het nabijgelegen Sonora. Hij riep ons al van een afstand om te informeren of we koffie hadden. We waren die inderdaad vergeten te kopen, dus we kregen een kop aangeboden. En even later, tijdens het ontbijt, volgens Amerikaans gebruik, kregen we een ‘refill’ van de buurman. Van hem kregen we de tip om naar Columbia te gaan, een oud goudzoekersstadje in de buurt van Sonora, wat nu een State Park is, en waar de geschiedenis van de goudzoekers in Californië beschreven werd.

Daar is goed te zien dat de goudzoekers in die tijd door middel van waterkracht het zand van de rotsen spoelden, om zodoende hun kansen op het vinden van goud te vergroten. Californië en ook San Francisco zijn eind 19e eeuw groot geworden door de goudhandel. En ook de Golden Gate Bridge dankt haar naam aan deze goudhandel. Het was interessant om dit stuk van de Amerikaanse geschiedenis te zien, dus we hebben er geen spijt van dat we een stukje zijn omgereden.

Na ons bezoek aan Columbia zijn we naar Yosemite gereden, toch wel wat gespannen, omdat we niet wisten hoe de situatie daar was. Tijdens de rit naar Yosemite kon je zien dat er rook in de lucht hing en richting Yosemite en aan het begin van het Park zag je ook sporen van bosbranden, van dit jaar maar ook van 2013. Maar gelukkig is het hier rustig en veilig. Behalve dan dat er mogelijk beren over de campground lopen, aangezien we hier op een camping (Upper Pines) midden in Yosemite Valley verblijven.

Van de ingang van Yosemite National Park naar Yosemite Village is het maar 24 mile, maar we hebben hier erg lang over gedaan, omdat we een aantal keren gestopt zijn bij uitzichtpunten waar we ademloos hebben staan kijken naar gigantische rotspartijen. We verheugen er ons op om morgen nog meer te zien.

Reacties

Juul 13-09-2015 17:52 {{button-35508}}

Bij jullie is het warm, wij staan in de stromende regen in midden Frankrijk. De herfst heeft zich aangemeld. Een mooie tocht!!!

Ted en Ingrid 14-09-2015 05:20 {{button-35525}}

Hoi Piet en Juul,

Wat jammer nou. We hopen dat jullie het toch naar jullie zin hebben.
We zijn nu in de woestijn en daar is het altijd heet. En volgens ons is er geen regen voorspeld.

groetjes en tot ziens,
Ted en Ingrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan