15 september: Las Vegas: Lost in Paradise.

Door Ted en Ingrid - 16-09-2015 07:00

Dit stukje had ook als titel kunnen hebben: ‘Donkere wolken boven Las Vegas’. Als we een ding niet verwacht hadden, dan was het dat we juist in Las Vegas donkere luchten zouden zien, met af en toe wat regen, zoals we dat tijdens Nederlandse zomers gewend zijn. Alleen met een veel hogere temperatuur, boven de 30 graden, waar we aan gewend beginnen te raken.

Vanochtend zijn we op ons gemak opgestaan. N a een kort bezoek aan Road Bear, anderhalve mijl verderop aan de Boulder Highway, om een klein mankementje met wat afvoerslangen op te lossen, zijn we naar de Hooverdam gereden.

Dit is een indrukwekkend bouwwerk, wat vanaf 1931 in 5 jaar tijd is gebouwd, wat in de crisistijd 4000 arbeidskrachten een bron van inkomsten heeft bezorgd. Ze moesten er wel wat voor doen. Voor $ 5,- per uur moesten ze dagelijks in 3 shiften werken 7 dagen per week, met maar 2 vrije dagen per jaar. Vrouwen waren er niet, wat natuurlijk veel tijdwinst opleverde.

De gids die ons rondleidde tijdens de Power Plant Tour vertelde dat de bouw van de Hooverdam niet alleen binnen de geplande tijd voltooid was, maar zelfs ook ruim binnen het begrootte budget. Kom daar tegenwoordig maar eens om!

Aan het einde van de middag hebben we de gratis shuttlebus genomen naar Las Vegas Boulevard, ook wel ‘De Strip’ genoemd. We werden door de monorail afgezet bij hotel MGM en de meest logische weg was naar binnen. En hier slaat de titel van vandaag op. Zo’n hotel/casino is voor een aantal mensen blijkbaar de weg naar het paradijs is; zij raken helemaal verloren door hun gokverslaving. Gisteren zag ik nog een man die zat te slapen bij een gokkast. Mogelijk gunde hij zichzelf geen tijd om even te gaan rusten.

Wij raakten echter verloren, de weg kwijt in het MGM, doordat dit complex gigantisch groot is en ondanks alle borden die verwijzen naar de speelzaal, de toren, het theater of wat dan ook, er werkelijk niet een bord is met daarop ‘exit’. Dit hebben we later in nog een hotel ervaren, wat ertoe leidde dat we bijna geen hotel meer in durfden. Want ben je eenmaal binnen dan ben je er nog niet zomaar uit.

We hebben, als zoveel toeristen, zo’n beetje de hele Strip afgewandeld en veel foto’s gemaakt.

En een bezoek gebracht aan New York, Rome, Parijs en zelfs Venetië.

 

Na al deze gekte zal het een verademing zijn om morgen weer verder te gaan naar onze volgende bestemming, Zion National Park, waar we 2 dagen willen blijven. Waarschijnlijk hebben we dan een paar dagen geen WiFi, dus jullie zullen even moeten wachten op verdere berichten. 

Reacties

Bianca 16-09-2015 09:28 {{button-35616}}

Wel heel bijzonder om n keer mee te maken, lijkt me! :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan