7 oktober: Goodbye San Francisco, Goodbye America!

Door Ted en Ingrid - 08-10-2015 06:00

Vanochtend na het inpakken van de laatste dingetjes en nog een keer door de camper vegen, zijn we tegen 8 uur vertrokken voor onze laatste rit. De GPS gaf aan dat we in 1 uur en drie kwartier op onze bestemming zouden zijn. Het werd een half uur later, omdat het verkeer richting Santa Cruz in de ochtendspits erg druk was doordat er een aanrijding was geweest op Highway 1.

Gelukkig kwamen we net op tijd binnen voor het inleveren van de camper bij Road Bear. Na de controle en het achterlaten van wat voorraad voor vertrekkende campers zijn we met de Road Bear shuttle naar SFO-airport gegaan, waar we de Hotelshuttle genomen hebben naar een voor ons bekend hotel, het Buchanan op de hoek Buchanan Street en Sutter.

Na het inchecken hebben we eerst heerlijk gegeten in de mall van Japantown, waarna we met de bus naar Union Square zijn gegaan en even het dure warenhuis Macy’s zijn ingegaan.

Met de Cable Car Line zijn we vanaf het startpunt bij Powell Street naar Fishermans Wharf gereden.

Het rijden in de Cable Car is een unieke belevenis. Het rammelt, piept, schudt en kraakt, maar je komt wel op de plaats van bestemming. Hoewel, halverwege een steile helling kwam onze Cable Car tot stilstand, waarna hij terug moest naar de vlakke kruising daarvoor om voldoende snelheid te maken om tegen de helling op te komen.

Deze rit eindigde voor het San Francisco Maritime National Historical Park, waar enkele oude schepen liggen afgemeerd.

Daarna zijn we rustig met een onderbreking voor een drankje richting Pier 39 geslenterd. Onderweg kwamen we een gratis toegankelijk museum tegen, het Musée Mécanique.

Dit bleek een amusant museum te zijn met vreemde speeldozen en ‘modernere’ computerspellen, zoals Pacman.

Na een laatste blik op de haven en de bekende zeeleeuwen zijn we vis gaan eten bij restaurant Pier Market, waarmee op een smakelijke manier afscheid namen van San Francisco.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan