New York: day 1 (31-05-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

DAY 1

31-05-2015

Na een goede maar soms turbulente vlucht zijn we veilig aangekomen in New York! Na een lekkere douch en even bijgekomen op bed, op jacht naar voedsel.. We hebben uitzicht op de Manhattan Bridge (zie foto) en zitten naast/in China Town en Little Italy dus wat het voedsel betreft.. Dat moet lukken! Een aparte ervaring.. Je loopt in New York maar het voelt als China. Alle winkels zijn voorzien van Chineze tekens en ook de mensen op straat, je raad het al.. Chinezen! Een paar straten verder en het beeld verandert alweer. Allemaal Italiaanse restaurantjes met mannen in pakken voor de deur. En ja hoor, ook zo'n geweldig Amerikaans/Italiaans accent. Net alsof je bent beland in de film Scarface! Are you talkin' to me... Plots zien we in de gezellige straatjes van Little Italy een Christmas winkel. Een winkel alleen maar met kerstspullen en dat het hele jaar door. Super leuke typische New York hangers voor in de boom. Deze winkel gaan wij onthouden voor de laatste dag. Dan slaan we even wat spullen in voor onze kerstboom thuis, leuk!

De zon begint te verdwijnen en we beginnen trek te krijgen. Snel een restaurantje uitgekozen en een lekkere pizza besteld. Net op tijd! Het barst me toch los.. Met bakken uit de lucht en flinke onweer klappen! De pizza is op maar de kraan blijft vol open staan. Na een uur wachten nog weinig verandering en we zijn toch best moe van de reis. Toch maar afrekenen en de regen in.. De verkopers langs de weg slaan hun slag en verkopen poncho's voor $10,- per stuk!! Nou we begonnen iets harder te rennen. Dan maar een beetje nat worden.

Inmiddels lekker gedoucht en in bed. 20:30 in New York maar 02:30 uur in Nederland. Onze luiken gaan dicht! Slaaplekker..... 

Reacties

Rob A long time ago

Een schrijver geboren! Nu een reisverslag en thuis info voor een boek. Slaap lekker kinderen, energie voor de tweede dag.

Marja A long time ago

Inderdaad een schrijver geboren.....maar ik voel een (schrijf) boek aankomen!!
Leuk dit trouwens! Ik ben fan!! Veel plezier kinderen en wij reizen nu gewoon met jullie mee!

Erik A long time ago

Gelukkig ben je getraind man met hardlopen.. have fun he!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan