New York: day 2 (01-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

DAY 2 

01-06-2016 

Vandaag hebben wij er een nieuwe vriend bij.. De paraplu! 

Vroeg opgestaan en ontbeten om 8:00 uur en dan denk je opeens aan vroeger. Dan hoorde je altijd.. blijf toch niet zo lang in je nest liggen, zonde van je dag! En inderdaad wat hadden we nu een lange dag. 

Het begon al fris maar het was nog vroeg dachten we. Maar helaas het was een voorbode voor wat komen zou. Het begon nog droog maar eenmaal aangekomen bij Times Square werd de kraan vol open gezet. De eerste de beste winkel binnen om toch maar op zoek te gaan naar een beste vriend voor deze dag. Een kleine paraplu begon al bij $25,- en ook al zijn we erg atletisch, zeiknat rennen van winkel naar winkel ging ons iets te ver. Toch even buiten in overleg en kwam dat even goed uit. Een klein kraampje naast de winkel had een pracht exemplaar staan. $10,- en we pasten er nog beide onder ook. Hoppa even snel $15,- extra shopgeld verdient. Want ons eerste doel was lekkere loopschoenen kopen. Daan had al lekkere loopschoenen gekocht in Nederland maar ik kon niet slagen. Dus ik had alleen slippers meegenomen. En ik kan je wel vertellen, dat is best koud als het flink hard regent. Na flink wat kilometers gelopen en meerdere sportzaken van binnen te hebben gezien dan toch eindelijk een mooi paar gevonden! Mooie zwarte loopschoenen die zitten als sloffen, heerlijk! De blaren begonnen al te irriteren dus het kwam net op tijd. Hup die heerlijke zwarte sloffen aan en gaan met die banaan. Geen strakke planning zoals 2 jaar geleden maar gewoon lekker op ons gemak de dingen af waar we toen niet aan toe zijn gekomen. Stiekem had Daan toch wel al een plan klaar liggen.. Een Victoria Secret vinden! Ze had zelfs een briefje bij zich met adressen waar alle winkels zitten. Toevallig zit er ook een winkel in de buurt van het Flatiron Building, een gebouw die nog op ons lijstje stond. En ja hoor, we hebben de winkel gevonden en snel naar binnen. Enige tijd later een blije Daan met een tasje naar buiten. De inhoud houden wij mooi voor onszelf! ;-) Op naar ons volgende doel, Grand Central Terminal.. Het treinstation van New York, een prachtig gebouw en ook van binnen erg mooi.

Onderweg zagen wij ook nog een karretje van Wafels & Dinges, van die heerlijke Belgische Wafels. Kom je ooit een keer in New York en zie je zo'n karretje, niet voorbij lopen zonder te proberen!

Maar goed na weer wat kilometers aangekomen bij Grand Central Terminal. Even niet bij stilgestaan maar het avond spitsuur was net begonnen. Enorm druk maar zeker de moeite waard! Een geweldig gebouw met hordes mensen die kris kras door elkaar rennen om hun trein of metro te halen die ze naar hun warme huisjes brengt.

                    

Ambulances en brandweer auto's die met loeiende sirenes voorbij rijden en militairen die de boel bij het treinstation in de gaten houden. Heerlijk die Amerikaanse sfeer! Het zal jullie niet verbazen, wij kregen toch best honger. En na een korte wandeling liepen wij plots Shake Shack tegen het lijf. Een soort Mc Donalds maar dan echt lekker! Heerlijke verse hamburgers met kreukel friet en dan heb ik het nog niet over de heerlijke milkshakes die ze daar hebben. Ik hoef jullie denk ik niet te vertellen dat wij niet zomaar voorbij zijn gelopen. We zitten nog vol! Blaren die irriteren, natte voeten en vermoeide benen. Tijd om richting ons bedje te gaan. Morgen weer vroeg op en de tickets voor One World Trade Center verzilveren! Het zal even spannend worden of we überhaupt wat zullen zien als we boven zijn. De weersvoorspellingen zijn niet al te best deze week. Maar ach, dan hebben wij weer een reden om nog eens terug te gaan. 

Slaaplekker...

Reacties

Rob A long time ago

Voor mij Goedemorgen, terwijl jullie liggen te slapen. Of het nu regent of de zon schijnt, jullie genieten er wel van begrijp ik. En ach dat lekkere eten maakt niet uit, je loopt het er toch weer af. Pijn in je voeten krijg je ook al niet meer, war kan je verder gebeuren. Weer een boeiend verslag.

Marja A long time ago

Jongens wat een mooi verslag weer. Ik moet jou echt mee nemen op een schrijversvakantie Steef. Ik sta verbaasd over je schrijfstijl! Hartstikke leuk en het is genieten om al jullie verhalen te lezen hoor. Ga zo door, we zijn er echt bij op deze manier..... Ik hoop wel voor jullie dat het weer wat opknapt. Bij ons is het ook naadje, maar ja wij zitten dan ook in Nederland....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan