Monument Valley - Moab/Arches (12-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Monument Valley - Moab/Arches

12-06-2015:

Zo de eerste keer deze vakantie dat mijn wekker ons wakker moet maken. Rond een uur of 5 werd ik wakker en kon daarna moeilijk weer goed in slaap komen. En ik maar denken dat we een heel klein bed hadden. Bleek later in de ochtend dat madame naast me heerlijk ruim had gelegen! Maar goed net toen ik weer een beetje in slaap was gevallen ging de wekker weer om 8 uur.. Pff! Even een half uurtje wakker geworden in bed en daarna toch maar gaan douchen en ontbijten.

 Vandaag staat er weer een rit van 3,5 uur op de planning richting Moab. Een plaatsje vlak bij het nationale park Arches.  Uiteindelijk zullen we langer onderweg zijn dan 3,5 uur aangezien we onderweg ook het een en ander tegen zullen gaan komen. We rijden weer de richting op van Monument Valley en stoppen nog een keer bij het mooie uitzicht! Snel nog even op de weg staan en een paar fototjes schieten met iets meer zon. Na een stuk rijden komen we weer langs het plaatsje Mexican Hat en maken nog even een paar foto’s. Ik heb vanuit de verte nog een foto geprobeerd te maken van de Butte Mexican Hat maar was nog best lastig. Als je een beetje inzoomt kan je het misschien zien.

 In het boek is onze volgende bestemming Gooseneck State Park. Dit punt is een ongeveer 300 meter hoog uitkijk punt over de San Juan rivier. Op dit punt maakt de rivier een aantal bochten die worden vergeleken met een ganzennek. Vandaar de naam Gooseneck State Park. We komen aan op de plaats van bestemming en uiteraard moeten wij weer 5 dollar entree betalen om dit plaatje te kunnen zien. We hebben voor de grote nationale parken een jaar pas gekocht maar voor dit soort kleine parken moet je soms nog een aparte entree betalen. We rijden door de poort en komen aan op het uitzicht punt. Het is de 5 dollar gelukkig wel waard.

Na een paar foto’s en even de mooie omgeving bekeken rijden we weer verder.  Het is nu nog ongeveer 2 uur rijden naar Moab/Arches en rijden even flink door. Met nog ongeveer 100 kilometer te gaan wisselen we even om en rijdt Daan het laatste stukje. Ik  had niet al te best geslapen en werd toch wat moe. Na een mooi ritje door de verschillende landschappen komen we rond 14:00 uur aan in Moab en rijden naar onze lodge. Gelukkig kunnen we gelijk inchecken en brengen onze koffers naar boven. Daarna gaan we snel weer op pad. Onze broodjes zijn al weer bijna op dus rijden eerst nog even snel naar de supermarkt om wat broodjes te halen ook voor de volgende ochtend. Hier zit geen ontbijt inbegrepen en vinden het dan wel lekker om even in onze kamer wat te eten. Ook nog even wat drinken etc gehaald dus brengen eerst even snel de boodschappen naar onze kamer. De supermarkt zit gelukkig maar 2 straten verder.

Het park Arches gaan we morgen op ons gemak bezoeken want vandaag gaan we eerst nog naar Canyonlands. Hier heb je 3 parken: Island in the Sky, Needles en The Maze. Alleen Island in the Sky is makkelijk te bereiken met de auto en daar heb je een mooi grand view boven op een hoge berg. De andere 2 parken is heel lastig te bereiken en heb je een 4x4 auto voor nodig. The Maze heb je zelfs meerdere dagen voor nodig om te bereiken. Die slaan wij dus even over. Island in the Sky is ongeveer 45 minuten rijden. Na een half uur komen we aan bij de berg die we moeten gaan beklimmen met de auto. Dat was nog best een stuk omhoog met veel zigzag weggetjes. Onderweg naar het Grand View point kwamen we eerst nog langs het Dead Horse point state park. Dit was ook weer een geweldig uitzicht en dat belooft wat voor de Grand View point. Na wat foto’s, helaas vergeten met mijn telefoon, rijden we door naar Grand View point. Nog een aardig stuk en de zigzag weggetjes worden alleen maar meer. Maar eenmaal boven was het de rit meer dan waard. Wat een geweldig uitzicht en gelukkig was het vrij helder waardoor we erg ver konden kijken. Wat een rust ook om je heen en geen Chinezen! Dat was heerlijk genieten en blijkbaar niet een plek wat iedereen even op de route mee kan pakken want het was veel rustiger dan de bekendere plaatsen.

Inmiddels was het alweer bijna 19:00 uur en begonnen we een klein beetje honger te krijgen en moesten nog wel 45 minuten terug rijden. We besloten dus maar om naar de lodge te gaan. In de supermarkt hadden we een salade en een noodles soepje gehaald met wat broodjes omdat we wisten dat we niet op tijd terug zouden zijn. Dus even wat makkelijks eten zodat we niet meer op pad hoeven. We hebben wel besloten dat we morgen lekker uit eten gaan want er zitten hier erg veel leuke tentjes en het is een erg gezellig dorpje.

Morgen zetten we de wekker misschien een half uurtje later en gaan lekker op ons gemak doen. We hebben hier een extra nacht dus hebben even wat extra relax tijd die we daar dan ook voor gaan gebruiken. Arches zit op nog geen 5 minuten hier vandaan rijden en de grootste stukken kan je met de auto door het park. Wel zijn er een aantal Arches waar je een stuk voor moet lopen dus we trekken mooi onze sportsloffen aan!

Op dit moment zit ik onze blog te typen in Word want de site van Tioga Tours ligt er denk ik uit want wij kunnen er maar niet op komen. Zodra ik er dus weer op kan zal ik CRTL+C en CTRL+V doen en kunnen jullie gelijk ons verslag weer lezen. Onze excuses voor het ongemak.

Het is inmiddels bijna 10 uur in de ochtend en had net een mailtje van Tioga Tours dat de site weer in de lucht is dus denk nog snel even de dag erin zetten. Dit keer voor jullie bijna slaaplekker en wij gaan zo lekker op pad...

Reacties

Marja A long time ago

Ik maakte me al bezorgd hoor.....niet eens een bericht van jullie? Er zal toch niets gebeurd zijn? Maar gelukkig lag alleen Tioga eruit...pffff.....
Vandaag bij oma geweest en haar even uitgelegd hoe ze op je blog moest komen. Nou dat vond ze wel geweldig hoor. Dus nog een fan erbij!!!
Wat een leuk verhaal weer trouwens. Ik zei al tegen papa: wij hoeven gelukkig niet naar Amerika want Steef leidt ons er gewoon doorheen....hahahaha.....Ga zo door met alles kids en geniet van al het moois wat jullie tegen komen!

Rob A long time ago

Beetje jammer dat het zo laat is binnen gekomen, was gelijk uit mijn ritme.Mooi verhaal weer en wacht weer op de volgende!

Oma A long time ago

Stefan,wat ben jij een geweldige
schrijver.Ik ben gewoon een boek aan het lezen.prachtig hoor.Ik schrijf er niet elke keer wat bij,ik word een beetje snel moe,m,aar ik geniet met volle teugen hoor.Ik heb ook Bep een stuk laten lezen en die is net zo
enthousiast als ik.Wat een geweldige herinnering hebben jullie straks,
maar ook ik wis het beslist niet
uit,zodat ik af en toe nog eens
een stukje lezen kan.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer weet of ik het zo wel goed
door stuur.Zeg eens

even ja of nee
alsjeblieft.
Nou lieverds,nog hele mooie dagen toegewenst en ik hoop nog meer van jullie te mogen lezen.
Heel veel liefs,Oma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan