Los Angeles (01-07-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

Los Angeles

01-07-2015:

Het einde komt nu toch wel erg dichtbij. Maar we gaan er nog een leuke laatste dag van maken. Ons ontbijt was een banaan en een vanille toetje. We waren vergeten om broodjes te halen voor de ochtend en hadden geen zin om in het hotel te ontbijten. Iets na 10 uur vertrokken we uit het hotel richting Universal Studios. We wilden naar een park gaan om de vakantie af te sluiten. We waren nog aan het twijfelen of we naar Disney gingen naar Universal Studios. Maar het leek ons wel leuk om weer eens wat anders te doen dan de standaard parken. 

Het is ongeveer een klein half uurtje rijden volgens de TomTom en rijden weg. Dat half uurtje gaan we natuurlijk niet redden in de op New York na grootste stad van Amerika. Het is er overal en de hele dag door druk op de weg. De hele route naar het park hebben we in de file gereden en hebben er ruim een uur over gedaan. Snel parkeren en we liepen richting het park. Onderweg kwamen we nog een starbucks tegen dus hebben eerst snel nog even een ontbijtje gescoord want hadden nog wel een beetje honger. Weer een volle buik en nu dan toch echt snel richting het park. Toen we bijna naar het loket wilden lopen werden we nog aangesproken door iemand van het park. Of we niet een mooi VIP arrangement af wilden nemen zodat we overal zo door konden lopen etc. Klinkt allemaal erg leuk maar hebben toch overgeslagen, ondanks de mooie prijs van ruim 300 dollar per persoon. Toch maar bij het loket de normale kaartjes gekocht en snel naar binnen. Het was inmiddels al bijna half 12 en gelukkig is het park tot 22:00 uur open dus hebben nog genoeg tijd. 

Even in de rij wachten en we gaan dan eindelijk naar binnen. Nog even een kaart van het park erbij gepakt want we hebben eigenlijk niet echt een idee bij dit park. Wat er precies allemaal te doen is dus bestuderen eerst even de kaart. We besluiten als eerst naar het einde van het park te lopen en Transformers the ride als eerste te gaan doen. We banen ons een weg door de grote massa's met mensen! Het is echt gigantisch druk in het park en het is niet eens weekend. We hebben vaak drukte meegemaakt in een aantal parken maar dit was echt niet normaal. Maar goed we gaan verder. 

We komen aan bij Transformers the ride en lopen naar binnen. De wachttijd is ongeveer 45 minuten en zien verschillende waarschuwingsborden aan de muren hangen. Dat je er niet in moet gaan als je hart klachten of rugklachten hebt etc. Daan werd steeds zenuwachtiger en begreep dat we in een soort achtbaan zouden gaan. Dat was niet de bedoeling, Daan dacht alleen wat showtjes te gaan kijken, lekker relaxt. Het is tenslotte een film park.. Maar dat ging mooi niet door en de spanning nam steeds meer toe bij Daan. Uiteindelijk kwamen we aan bij het karretje en stappen in. Onze 3D bril op en daar gaan we dan. We zitten midden in een gevecht met de Transformers en het karretje vliegt alle kanten op. De rit is klaar en Daan zit met een grote smile naast me. Ze vond het leuk en ik was aardig misselijk geworden van de rit. We lopen weer naar buiten en lopen even een gebouwtje binnen met wat originele spullen uit meerdere films. Daar stond ook de originele DeLorean Time Machine uit Back to the Future. 

We lopen weer naar buiten en gaan naar de volgende attractie, The Mummy. We bergen onze rugtas op in een kluisje want die mag niet mee in de achtbaan. Daan wil eigenlijk niet want houdt niet van achtbanen maar ik geef haar geen keus en sleep haar mee naar de rij. Weer van die waarschuwingsborden en de zenuwen liepen steeds hoger op bij Daan. Het karretje gaat wel 45 mp/h en de zenuwen worden steeds hoger bij Daan. We moeten een bijna een uur in de rij wachten dus ze heeft nog genoeg tijd om na te denken over hoe spannend het wel niet zal zijn haha. We stappen in het karretje en Daan zegt nog: ''Ik vind dit echt niet leuk! Echt niet leuk!''. We schieten weg en gaan met flinke snelheid de achtbaan af in het donker. Er is een einde en staan stil.. Dan schieten we naar achteren en gaat het karretje achteruit terug. Poeh dat was me het ritje wel en ik kijk naast me.. Ja hoor, weer een big smile en Daan vond het weer geweldig. Al die zenuwen dus weer voor niks geweest haha. 

We lopen naar buiten en hebben wel trek gekregen na die lange wachttijden. In de buurt zit het Jurassic Burger restaurant en gaan maar weer een hamburger scoren. Echt veel beter kan je in de parken niet eten. Wel een bakje met fruit en een salade erbij genomen dus nog een beetje gezond. 

Buikjes vol dus snel weer verder in het park. We wilden ook graag nog de show zien van Waterworld dus gingen daar als eerste naar toe. We waren mooi op tijd en hoefden niet heel lang te wachten dit keer. Na een kwartiertje wachten konden we naar binnen en na nog een kwartiertje begon de show. Een enorm leuke show met een hoop stunts erin. We hebben ook stukjes gefilmd en leuke foto's gemaakt. 

Ook wilden we graag een studio tour doen dus dat werd onze volgende bestemming. We sluiten aan in de rij en het was weer een uur wachten. Pff wel vermoeiend al dat wachten en zoveel mensen in een park. Maar goed de tour duurde ook een uur dus konden lekker in een karretje een uurtje bijkomen. Ook bij deze tour kregen we een 3D bril die we op sommige punten op moesten doen. Een erg leuke tour en we reden door wat film sets heen. Ze hadden complete straten nagemaakt en heel grappig om te zien dat er alleen een voorkant staat van zo'n gebouw. Een hoop films die in de straten van New York zich afspelen zijn gewoon hier opgenomen. Hoezo we worden in de maling genomen... Maar wel erg leuk om te zien! Ook reden we langs een nagebouwd stadje waar Jaws is opgenomen en uiteraard worden we weer even meegenomen in een stukje film. Met veel knallen en vuur komt de haai boven water. Geweldig! We rijden verder en komen langs een aantal beroemde auto zoals KIT van the Knight Rider, de Nissan Skyline uit Fast & Furious en diverse auto's uit Jurrasic Park. Na een stukje rijden komen 'we langs een huis waar de bekende Dodge Charger staat van Dominic Toretto (Vin Diesel) uit de Fast & Furious films. De vrouw van de tour maakt er een leuk verhaaltje van en ze maken er een soort film van waar we in zitten. Plots wordt ze onderbroken door de FBI die op een schermpje voorbij komt. Dominic Toretto is gespot in de buurt en we lopen gevaar. We rijden door en gaan ''schuilen'' in een loods. Uiteraard moet nu de 3D bril op en krijgen weer een geweldige 3D show te zien van Fast & Furious waar we midden in zitten. Geweldig om te zien en rijden verder en zien nog vele film sets zoals King Kong. Een geweldige en de grootste 360 graden 3D show in de wereld waar we midden in een gevecht zitten tussen King Kong en T-Rex van Jurrasic Park. Er wordt echt een geweldige show en rit van gemaakt. Ook rijden we langs de verschillende studio's waar verschillende films en series worden opgenomen zoals CSI etc. Helaas was het uurtje alweer voorbij maar hebben weer genoten.

Inmiddels was het alweer 18 uur geweest dus hadden weer honger. Snel op zoek naar een tentje waar we even snel wat konden eten. Al snel vonden we een plekje waar we lekker pasta konden eten. Eindelijk even geen pizza of hamburgers dus hebben dit lekker genomen.

Onze buikjes zaten weer vol en gingen snel weer verder want we wilden nog een aantal dingen doen. Als eerst gingen we naar Krustyland van The Simpsons. 

Een karretje waar je in een soort 3D achtbaan zat. Pff ik weet niet of het er aan lag dat we net hadden gegeten maar deze vonden we niet zo leuk en waren strond misselijk haha! Maar goed weer verder want wilden nog een paar dingen doen. De 4D film van Shrek bijvoorbeeld. Hier konden we heerlijk rustig in een soort bioscoop zitten met stoelen die een beetje bewegen. Even ontstpannen dus. Snel weer door want we wilden ook nog in de attractie van Despicable Me. Ook weer een 3D rit in een bewegende bank. Wel leuk maar ook hier weer een beetje misselijk. 

We zijn nog even door het park gelopen en even op de foto geweest met Vin Diesel! Het was alweer 20 uur geweest en waren best moe van deze dag. We vonden het mooi geweest en gingen lekker richting het hotel. We konden de auto met een lege tank inleveren maar het lampje was al even aan het branden. Geen zin om ergens stil komen te staan dus toch nog even een paar dollar in de tank gegooid. Ook even snel op zoek geweest naar een ontbijtje voor de volgende ochtend. 

Rond 21:30 uur kwamen we eindelijk aan in het hotel en hebben onze koffers ingepakt. Nog 1 nachtje slapen en dan vliegen we alweer terug. Wat zijn die weken ontzettend snel voorbij gevlogen zeg! Maar goed we zijn moe en de koffers zijn gepakt dus het licht gaat uit.

 

 

Reacties

Rob A long time ago

Lieve Daan en Stefan, jullie zijn 5 weken op vakantie geweest. Niet alleen jullie, maar wij ook. Ik heb genoten van jullie belevenissen, ik zal het wel missen, elke ochtend.

Marja A long time ago

Jongens wat een geweldig avontuur is dit voor jullie en ook voor ons geweest! Dank jullie wel voor het "meenemen" van ons op deze spannende reis!

Marian A long time ago

Ik heb genoten van jouw leuke schrijfstijl. Leuk om als voorproefje op onze reis jullie te volgen.

Stefan Bokhorst A long time ago

Leuk om te horen. Alvast een hele fijne reis!

Marian A long time ago

Stefan, we zitten er al....zie de 4lastjes....;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan