Torrey/Capitol Reef - Bryce Canyon (15-06-2015)

Door Stefan B. - A long time ago

 

Torrey/Capitol Reef - Bryce Canyon

15-06-2015:

Aaah zo weer heerlijk wakker geworden. Ik moest wel even goed zoeken want ik was Daan kwijt in dit grote bed. Ah daar ligt ze.. Lekker nog even rustig wakker geworden en Daan ging er uiteraard als eerste weer uit om te douchen. Ik kan zo moeilijk me nest uit komen in de ochtend. Maar goed rond half 9 zat Daan zich weer mooi te maken dus werd het ook voor mij maar eens tijd om even een douch te nemen. Het ontbijt is tot 9:30 uur in het hotel dus even opschieten. Om 9 uur klaar en naar het restaurant om wat te eten. Een beetje een oud restaurant en het ontbijt was niet veel bijzonders. Even een paar geroosterde boterhammen gegeten allebei een zoet cakeje erna. Als je ziet wat al die mensen daar weg zich te vreten.. Gadver!! Worstjes, spek en bonen.. Bah! We waren snel klaar en weer richting de kamer. De laatste spulletjes inpakken en ik moest mezelf ook nog even mooi maken.. Of nou ja nog mooier maken. Alles in de auto en daar gaan we weer! Op naar Bryce Canyon.

In ons boek stonden nog een tweetal parken die we onderweg tegen zouden komen. De eerste besloten we over te slaan want moesten we voor bijna alle mooie punten veel wandelen. We hadden best nog wat dingen op de planning en ook even niet zo veel zin om te wandelen. Op naar het volgende park.. Het Kodachrome Basin State Park. Een niet heel groot park maar ja hoor we mochten weer lappen. Beide 4 dollar dus dat was weer 8 dollar van ons gokgeld af voor Vegas. Er waren niet heel veel mooie punten maar wel weer een hoop spannende weggetjes. We werden onderweg zelfs aangesproken door iemand met een Jeep. ''Drive very slow now! Even with this care it's very bumpie!''. ''Okay we'll drive very slow, thank you!'' En daar gaan we.. We moesten inderdaad wel op sommige punten even wat hobbelige punten over maar ach.. we waren wel wat gewend na ons avontuur door de rivieren. 

Na wat hobbelige ritjes kwamen we aan bij de Chimney Rock. In 1949 werd deze staan voor het eerst op de foto gezet en sindsdien is deze steen nauwelijks veranderd.

Na nog een klein rondje waren we het park eigenlijk al wel weer zat en vonden het niet zo spectaculair. Dit was wel een van de mindere parken. Maar ach niet alles kan top zijn. Snel vervolgen wij onze weg weer. Van Capitol Reef naar Bryce Canyon reden wij over de Scenic Byway 12 een mooie route met veel verschillende gezichten. Zo reden we door de bossen en iets later weer door de gekleurde steenpartijen. Ook veel mooie view points dus af en toe even gestopt voor een mooi plaatje. 

Na toch best een flinke rit van ongeveer 5 uur kwamen we dan eindelijk aan in Bryce Canyon. Ik was het na 5 uur rijden ook wel even zat. Het was inmiddels bijna 14 uur en probeerden even of onze kamer al klaar was. Helaas we konden onze sleutel pas 16 uur ophalen. Even getankt en in de auto even snel een broodje gegeten. Daan had het ook wel even gehad en vind het toch niet zo fijn om in de parken te rijden. Dus even een kwartiertje de stoel achterover gegooid en even gerelaxt in de auto. Na een lekker broodje en even wat rust kon ik wel weer de zin vinden om te gaan rijden. We zitten aan het begin punt van Bryce Canyon dus besloten om nu maar gelijk het park te gaan bezoeken. In het boek stond een mooie tip om achteraan de 29 kilometer lange route te beginnen en zo terug te rijden tot het begin punt. Zo gezegd, zo gedaan. Met een half uurtje waren we op het eindpunt en wauw dat was ook wel gelijk weer een prachtig punt zeg! Ik denk misschien wel gelijk de mooiste van het park. Stiekem waren we niet echt meer verrast door de mooie natuur deze dag maar dit maakte weer een hoop goed. Dit was wel weer geweldig om te zien. 

Er waren nog een hoop andere mooie punten maar ik kan maar 250 foto's plaatsen in dit blog. Dus als jullie van de rest ook wat willen zien moet ik toch echt een selectie maken. Dus de rest is voor de fotoboeken ;-).

Ik wil toch nog even terug komen op de Chinezen. We wisten al dat ze hard konden praten. En volgens mij boeren ze ook graag als ze klaar zijn met eten. Maar we hebben nog iets ontdenkt bij deze soort. Ze kunnen ook harde scheten laten!! Daan en ik liepen van de auto naar een view point en ik zat midden in een verhaal. Ik stop en val eigenlijk stil. Ik kijk Daan aan en zij mij.. Huh!? Was dat nou....?!? JAA!!! En we schieten keihard in de lach. Er liep een vrouwelijk soort langs en die liet me toch een scheet precies toen ze langs ons liep. En niet zo'n sluipmoordenaar.. Nee hoor gewoon zo'n volle knaller die je normaal thuis in bed laat.. Je kent ze wel toch? Het blijft een apart volk. Iets later bij een ander view point.. Alsof ze het op ons hebben voorzien.. Daan was nog even snel het statief gaan halen uit de auto en liep me weer tegemoet. Ik ging een foto maken van haar in de verte en JA HOOR... Weer een keiharde scheet van weer een vrouwelijk soort!! We krijgen een vaag vermoeden dat ze dat doen als ze een knappe kerel zien lopen want iets anders kunnen wij niet bedenken. Daan hoorde de scheet zelfs in de verte want schoot ook vol in de lach. Oh oh oh wat een volk... 

Maar goed we gaan verder.... Volgens een mooie kaart die wij aan het begin van het park kregen reden wij mooi alle punten af. Wat we vaak als eerste doen is kijken wat voor wilde dieren er in het park leven. Dat blijft toch leuk en weten we een beetje waar we om moeten letten. Op de rit naar het eindpunt zagen we gelijk al wild lopen. Geen parkeerplaats langs de weg.. Nou boeie en ik gooi de auto in de berm en spring de auto uit. Het was een gezin van 4 en ze heten Pronghorn. Een soort van bok. Met mijn camera maak ik nou eenmaal mooiere foto's en zoveel tijd krijg je niet dus dan kies ik toch echt voor mijn camera. Dus ook dit is er weer een voor de fotoboeken. En ben je nieuwsgierig, Googlen! Ook hebben we in meerdere parken de Uinta chipmunks rond zien lopen en op de foto gezet. Een klein eekhoorntje wat een beetje lijkt op een klein hamstertje. En de Golden-mantled ground squirrel hebben we ook al een paar keer zien lopen. Ook die kan je misschien is Googlen als je nieuwsgierig bent. Zien er erg leuk uit! 

Helaas zijn we geen Mountain lion of Great Basin rattlesnake tegen gekomen maar op de weg richting de uitgang zag Daan weer een Pronghorn zitten in het gras. Nou toch nog even een foto en we hadden ons er al bij neergelegd dat we geen andere dieren meer zouden tegen komen vandaag. We stappen weer in en rijden verder. Nog geen 100 meter of Daan roept weer ''kijk daar voor ons!!''. Er schieten kleine beestjes over de weg en zien niet gelijk wat het is. Het leken weer Eekhoorns maar hup auto weer in de berm en ik spring de auto weer uit. Een paar rennen snel weg maar er blijven er ook een paar vlakbij zitten. Ik kom rustig dichterbij en maak weer wat foto's We hebben weer nieuw wild gespot.. De Utah prairie dog. Het is familie van de Eekhoorns en het heeft wel iets weg van een bever. Helaas deze ook weer met mijn camera vastgelegd. Ik zou zeggen Googlen! 

We stappen weer tevreden in de auto want yes we hebben weer 2 nieuwe wilde dieren gespot!! We hebben nu al zin in Yosemite park. Daar gaan we echt slapen in de bossen en veel wandelen dus hopen stiekem wel een beer op afstand te kunnen zien. 

Het was inmiddels ongeveer 18:30 uur en reden richting de uitgang. Nog even stoppen en snel op de foto bij het ingang bord van het park. Zoals we bij elk park doen! Snel een foto en richting ons hotel. We hadden honger! Eerst even ons pasje van de kamer opgehaald en gelijk door naar de eetzaal. Het is best een groot park dus er zat van alles. Een groot restaurant en een paar winkels. Lekker makkelijk dus we besloten lekker in dat restaurant te eten. We werden naar een leuk plekje bij het raam gebracht en kregen de kaart. Daan zag ook dat er een buffet was dus besloten lekker daarvoor te kiezen. Een hoop keuze uit vlees, vis, salades en groente. We hadden best honger dus we hebben gegeten alsof we dagen niks hebben gehad. We zaten echt propvol. En Daan is zelf 2 keer geweest met haar bordje om eten te halen haha.

Het was echt heerlijk en hebben flink zitten smullen! Eindelijk voor ons gevoel weer lekker normaal eten. Draadjes vlees, een lekker stukje zalm en salades. Heerlijk!! All you can eat dus je word toch hebberig! Eigenlijk al vol maar toch nog even een toetje halen. Een lekkere brownie en citroencake. En als extra nog een lekker softijsje.. Helemaal zelf gemaakt door Daan. Heerlijk!

Dit klinkt allemaal wel erg leuk he!? Dat vinden wij ook.. Maar weet je.. Het leukste komt nog! Er zit weer een heerlijk binnen zwembad dus daar hebben wij ons al helemaal op verheugd. We rijden de auto naar onze kamer en gaan uitladen. Even spieken bij het zwembad want die zit schuin tegenover onze kamer. Oke oke ziet er leuk uit! Snel de koffers in de kamer.............. Het was even stil! Huh zitten we wel goed!?!? Ja dit is echt onze kamer!!!! WOEHOE!!!! Een Kingsize bed... EN EN EN EN een Bubbelbad en de kamer!!!!! Zwemmen? Ik dacht het niet! We blijven lekker in onze kamer.. Yeah baby!!! 

Heerlijk zeg om dit op je kamer te hebben! Nu snappen jullie wel waarom ik iets later ben dan gebruikelijk met mijn verslag he?! We waren even heerlijk aan het genieten. Morgen gaan we richting Zion en daar hebben we 2 nachten dus hadden bedacht dat we morgen heerlijk uit gaan slapen en relaxen dus dit bubbelbad kwam goed van pas. En gelukkig had ik mijn hardeschijf van thuis mee en daar stonden nog wat films op. 1+1=2.

Nou het is inmiddels al 00:00 uur geweest dus we gaan lekker slapen. Gelukkig zetten we de wekker morgen lekker wat later. Het is ongeveer 2,5 uur rijden naar Zion dus dat valt mee. We gaan lekker op ons gemak doen en we zien wel welke dingen we onderweg nog gaan bekijken.

Voor jullie weer een fijne dag en wij gaan lekker slapen...

Reacties

Rob A long time ago

Jeetje, wat een verhaal weer. Jullie maken toch van alles mee, die Chinezen reizen jullie achterna. Daar ben je dus voorlopig niet vanaf. Het eten gaat ook steeds beter heb ik in de gaten, dat wordt extra trainen als jullie weet terug zijn. Geniet er maar lekker van! Ik wacht weer op de volgende.

Marja A long time ago

Ik was weer even bezorgd toen ik vanmorgen vroeg merkte dat er geen verhaal binnen was gekomen. Verdorie en nu moest ik de hele dag wachten want ik had een teamdag!
Maar gelukkig heb ik net, na het eten, je nieuwe reisverhaal kunnen lezen. Wat een super luxe kamer met dat bubbelbad zeg en goed dat jullie af en toe wat relaxen! Het is goed om af en toe alle indrukken te verwerken en niet steeds maar te blijven racen.
Het verhaal van de schetende soort daar moesten je vader en ik erg om lachen hoor. Ik zie dat al voor me en kwam echt niet meer bij. Wat is het toch een apart volk zeg! Nou lieverds rustig aan en voorzichtig en ik kan al niet wachten tot morgen! Knuffels voor jullie allebei💋💋💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan