Maandag 1 mei 2017: camper ophalen en inrichten,  boodschappen doen, en een bezoekje aan Fort Langley

Door Fer & Anja, USA 2020 - A couple of years ago

Al met al een intensief dagje. De jetlag broedt nog na (gaat al wel beter) en stipt om 8 uur stond Fraserway voor de deur voor de transfer naar de camperverhuurder. Daarvoor bij Starbucks nog even snel de Vancouver mok aangeschaft. En het water komt vandaag in overvloed naar beneden. Eenmaal bij Fraserway was alles weer snel geregeld (het blijft voor ons de nummer één camperverhuurder met een uitstekende service). Om een uur of tien reden we weg en al snel daarna hadden we ons verlate ontbijt bij de naburige Tim Hortons. Dan de boodschappen bij Walmart, een kar vol.

Helemaal voorbereid gaan we dan voor in de middag echt aan onze rondreis van een hele maand beginnen. Na een klein uurtje rijden is onze eerste stop in Fort Langley National Historic Site. Officieel onderdeel van de "National Parks Canada" waardoor degenen in het bezit van een National Parks Canada Pass ook hier gratis naar binnen mogen (en die pas is in 2017 gratis).

In 1827 bouwde de Hudson’s Bay Company hier een houten fort om de handel met de indianen op de Fraser River en Vancouver Island onder controle te krijgen. Dit eerste steunpunt van de pelshandelaren aan de benedenloop van de rivier groeide al snel uit tot de belangrijkste nederzetting op het vasteland en speelde een belangrijke rol bij de ontsluiting van British Columbia. Na de pelshandelaren, die achter de palissaden bescherming zochten, kwamen ingenieurs en arbeiders van het koloniale bestuur om het bergachtige binnenland toegankelijk te maken; later volgden goudzoekers op weg naar de goudvelden langs de bovenloop van de rivier. Het pekelen van zalm en verwerken van de producten van de Langley Farm werd een bloeiende bedrijvigheid. ln Fort Langley werd British Columbia in 1858 tot kroonkolonie uitgeroepen. De nederzetting werd feitelijk de hoofdstad van het gebied. Zoveel provinciale geschiedenis moet bewaard blijven, was de gedachte, en daarom is er op het terrein van het fort een museumdorp neergezet. Het enige gebouw van het oude fort dat bewaard is gebleven, de voormalige werkplaats van de kuiper, is nu ingericht als store (winkel) van de Hudson‘s Bay Company. Alle andere gebouwen zijn gereconstrueerd op basis van oorspronkelijke materialen en ingericht met herinneringen aan de tijd van de pelshandelaren.

Het plaatsje Fort Langley zelf is ook een bezoekje waard. Fort Langley druipt van geschiedenis, oude gebouwen en is zeer goed onderhouden.

Overnachten doen we op de RV Eagle Wind Campground in Aldergrove. Een mooie, goed onderhouden camping.

 

Reacties

Nien A couple of years ago

Aaah Fort Langley, kan ik mij nog herinneren. Geniet er van luitjes!

Hansje A couple of years ago

Ik zie bekende plaatjes, die ik ook bij Bastian en Nienke heb gezien....
Geniet ervan! Groetjes van mij en Adrie

Ingel Baaijens A couple of years ago

Jullie weten het toch? De huid niet verkopen voordat de beer geschoten is😁😁 Forse camper. Zelfs Harm kan er rechtop staan. En Fer is dat je uniform voor de hele reis. Staat je goed. Meenemen voor Carnaval zou ik zeggen.
Zijn er nog echte indianendorpen?
Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!