Bij het begin beginnen

Door BARI - 10-07-2018 16:50

September 2017:

Oudste kind is 18 en gaat het eindexamenjaar in. Hoelang zullen zij en haar broer eigenlijk nog samen meegaan op vakantie? Zullen we dan misschien volgend jaar die onvergetelijke reis gaan maken waar Bart het al zo lang over heeft? Met een camper door West Canada en West Amerika? Ik gooi een balletje bij hem op. En vrijwel direct slaat hij zijn laptop open en laat mij de mooiste routes, foto's en reisverhalen zien. Hier heeft iemand duidelijk heel veel voorwerk verricht en het juiste moment afgewacht. En dat moment is nu!

Juli 2018:

Ons reisboek ligt klaar. Avonden lang is Bart bezig geweest met inlezen, uitzoeken, plannen en vastleggen. Wat is waar te zien, wat willen we doen? Langzaam maar zeker groeide het eerste A4-tje uit tot een boekwerk van 48 pagina's. Alle losse wensen, ideeen en tips regen zich aaneen tot een fantastische route, zodat we nu een planning van dag tot dag hebben. De vliegtuigen en veerboten zijn geboekt, het hotel en de camper zijn gereserveerd, vrijwel alle campsites weten dat we eraan komen. Excursies die we zeker niet willen missen, zoals met het watervliegtuig in Victoria, de walvissafari in Ucluelet, het roterende restaurant in Vancouver en de Boeing-fabriek in Seattle, hebben we al vastgelegd.

En voor de rest? Ons reisboek staat per dag vol met dingen die WIJ aldaar leuk zouden kunnen vinden. Maar hé: mochten we een dag geen zin hebben dan doen we gewoon lekker niets. En als we stuiteren van energie (na een dagje Starbucks-city of de hot springs) dan doen we gewoon lekker veel. We zien wel. 

Maar vraag je me wat ik in elk geval sowieso coûte que coûte hoop te zien, dan zijn dat de beren en walvissen. Ik wil deze machtige en adembenemend gevaarlijke dieren zo graag in het wild spotten. Tegelijkertijd ben ik daar echter doodsbang voor. YouTube-filmpjes en goedbedoelde wat-te-doen-in-geval-van-beer-mails zijn geen goede voorbereiding.

Stiekem droom ik van vriendelijke Yogi-beren die welwillend langs de kant van de weg lopen voor een fotomomentje en van speelse orca's die pal voor de deur van onze camper in het licht van de ondergaande zon in zee spartelen. Terwijl wij vieren met een drankje in onze handen voor onze camper genieten van het goede leven en een fantastisch (voor)uitzicht.

Reacties

hans bekema 13-07-2018 14:20 {{button-53010}}

Hoi bari, veel plezier. geniet ervan. ik zal jullie zeker volgen en verwacht mooie herinneringen die ik heb gehad in deze regio terug te gaan zien. Wij staan ook aan onze vooravond van onze amerika trip. En vinden dat ook best wel spannend. Enjoy

Esther 13-07-2018 16:30 {{button-53012}}

Ik wens jullie veel succes met de laatste voorbereidingen en verder natuurlijk een FANTASTISCHE reis! Ik verheug me erop om jullie belevenissen te lezen!

Michael 13-07-2018 17:06 {{button-53014}}

Ik ben reuze benieuwd! Héél veel plezier daar! Ik heb zelf in ieder geval hele goeie herinneringen aan "de camper" ;-)

Caroline 13-07-2018 17:35 {{button-53017}}

Veel reisplezier. Wij genieten alvast mee voordat onze trip naar Canada begint! Liefs Caroline

Patricia 14-07-2018 09:11 {{button-53024}}

Goeie reis en ik hoop dat jullie het enorm leuk zullen hebben. Fijn dat we met de vlogs mee mogen genieten xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan