De heenreis

Door BARI - 18-07-2018 09:22

Uiteindelijk zijn we in Vancouver aangekomen, maar echt soepel ging dat niet.

De reis begon om 10.45 uur nog heel ontspannen met een taxiritje naar Schiphol, alwaar we ruim op tijd aankwamen en als een van de eersten onze gloednieuwe reistrolleys konden inchecken. Na een vlucht van 7 uur landden we op Toronto voor een snelle overstap naar Vancouver. Helaas raasde er vlak na onze landing blijkbaar een noodweer over de luchthaven, want meteen werden alle vluchten gecancelled. Als in een slechte kerstfilm hingen we daar op het vliegveld te wachten tot we uiteindelijk met een uur vertraging toch nog konden vertrekken. 5 uur later kwamen we doodmoe en brak aan op Vancouver. Maar onze koffers helaas niet. Lang verhaal kort: die staan nog in Toronto.

Dus na dat uur vertraging en het eindeloos wachten bij een steeds leger wordende kofferband ook nog maar een half uur vragen en klagen aan de balie en een opsporingsbericht voor 4 koffers uitzetten. Uiteindelijk stappen we dan maar zonder onze gloednieuwe, zorgvuldig ingepakte koffers op de trein downtown. Als we na een ritje van 35 minuten vanuit het treinstation de trap omhoog nemen en voor het eerst Vancouver aanschouwen, zijn we allemaal eventjes stil. Wat is dit prachtig! Ineens staan we na 22 uur weer buiten, op een zwoele zomeravond, tussen de wolkenkrabbers en de lichtjes. Vancouver voelt aan als een vriendelijke metropool.

Het laatste stukje naar het Comfort Inn hotel moeten we lopend afleggen en vlak voordat we er zijn, zijn er lieden die alweer honger hebben. De lijven zijn compleet ontregeld na zoveel uur stilzitten, snacken en een tijdsverschil van 9 uur. Gelukkig is er nog een McDonalds open en snel eten we nog wat voordat we ons ver na middernacht lokale tijd in het hotel melden. We krijgen een noodsetje tandenborstels en tandpasta mee en vallen op onze familiekamer na een heerlijke douche uitgeput in slaap. Na 23 uur reizen.

Leermomentje: altijd zelf controleren of je koffers bij een tussenstop op de band staan. Zelfs als alle bevoegde deskundigen zeggen dat ze automatisch doorgaan.

Geluksmomentje: er zijn hier voor onze begrippen best veel zwervers en verslaafden. Echt niet bedreigend, maar wat een geluk dat we onze koffers niet mee hadden!

 

Reacties

Michael 18-07-2018 11:43 {{button-53153}}

Ohé, dat zijn niet helemaal de belevenissen die ik verwachtte! Poeh... Ik hoop dat jullie je reistrolleys snel weer tegenkomen... en dat het véél leuker gaat worden.
Mijn ervaring is dat er in de VS ook veel meer daklozen / zwervers / verslaafden op straat leven dan in NL, maar meestal zijn ze ongevaarlijk. De tegenstellingen zijn daar veel groter dan hier (en hier maar zeuren over inkomensongelijkheid)...
Heel veel plezier en de kop is er af, nu genieten (zodra de jetlag een beetje weggeëbt is)!

Esther 18-07-2018 16:32 {{button-53161}}

Oké, dit was de tegenvaller van de vakantie. Die kan je maar vast gehad hebben. Vanaf nu alleen nog maar alles op rolletjes.

Mia & Ruud 18-07-2018 16:59 {{button-53164}}

Wat een pech wat de koffers betreft maar hopenlijk hadden jullie een reserve setje ondergoed in de handbagage.We kunnen met jullie mevoelen want toen wij in 1989 naar Canada gingen en van Toronto naar Ottawa moesten waren onze koffers ook niet meegekomen maar dit duurde gelukkig niet zo lang en gingen mee met de volgende vlucht van een paar uur later.
Hopenlijk hebben jullie ze ook snel en blijft verdere pech jullie bespaard.
Veel plezier in ieder geval.

Fabiënne 18-07-2018 17:04 {{button-53165}}

Gelukkig vallen jullie tussen die daklozen en junks dan niet op in jullie kleding die jullie misschien de rest vd vsksntie moeten dragen ;))... daklozen/zwervers/ verslaafden is inderdaad veel meer dan bij ons. Geef ze wat geld en/of een vriendelijke lach, maar pas op voor hoesten. Met name in vs is er veel (open) tbc onder deze groep.

John 19-07-2018 09:29 {{button-53191}}

Op elke reis gebeurt wel iets dat je niet verwacht en erg lastig kan zijn. Maar gelukkig zijn de vluchten goed verlopen en kunnen jullie nu gaan genieten van een mooie rondreis.

Gerda 21-07-2018 13:06 {{button-53292}}

Ik hoop dat het nu gesmeerder verloopt.Echt genieten was er nog niet bij ,maar dat gaat komen! Xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan