Dag 8: Zalmsafari in Campbell River

Door BARI - 25-07-2018 19:41

Dag 8 maandag 23-7 
Dagje Campbell River

En hier is hij dan: onze eerste vrije ochtend. Ik word weer met hoofdpijn wakker en bedenk ineens dat dat wel eens met koffiegebrek te maken zou kunnen hebben. Drie grote bakken later denk ik dat ik gelijk had. We zetten de stoeltjes in de zon en langzaam komt iedereen uit zijn slaapstand. R en ik doen half voor de gein, half tegen de stijf, een paar yoga-oefeningen aan de waterkant. Hmmmmmmm. Er is zelfs nog tijd om even te lezen en jullie reacties op de blog te checken. (@mike: het is hier overal ontzettend verboden vuurtjes te stoken. @Gerie: ontzettend leuk dat we zomaar een onbekende volger hebben.) Om 12 uur pakken we het hele huis weer in want we hebben in het dorp afgesproken met Destiny River Adventures voor een zalmsafari.

We krijgen een wetsuit en jack aan, schoenen, handschoenen, zwemvest, snorkel met masker en voor wie wil is er nog een wetcap (absolute tip voor mensen met lang haar en/of oorbellen). Boven water is het erg heet, tijdens de uitleg van Jaimy gutst het zweet in straaltjes mijn wetsuit in. Maar de temperatuur van het water is slechts 12 graden, “any warmer and this would be a dead salmon tour”. Samen met buschauffeur Ron brengt Jaimy ons in een oude schoolbus naar de rivier, laat de raft te water, brengt ons de veiligheidsregels bij en dan kan het avontuur beginnen: snorkelen met zalmen. De dappersten onder ons klimmen vanuit de raft op een rots en springen het koude water in, ik ben de enige die zich elegant (not) vanuit de boot laat zakken en de Japanner met camera gaat de boot helemaal niet uit. En dan is het: “go with the flow! Do a superman! Or a wonderwoman! Whatever you wanna be!” Laat je meedrijven met de stroom, terwijl duizenden joekels van zalmen verschrikt de andere kant op flitsen. Jaimy blijft met de raft in de buurt, geeft aanwijzingen en helpt ons de boot in/uit wanneer je maar wilt. Op het eerste stuk is het zicht fantastisch, het water zo helder en schoon dat je het gewoon kunt drinken. Op het laatste stuk mengt het zoete rivierwater zich met het zoute zeewater en is het zicht beduidend minder. Geen stroomversnellingen meer, geen golven, geen zalmen en net als ik dan maar in de raft wil, zwemt er een zeehond voorbij. Zo bijzonder om op ooghoogte met een zeehond in hetzelfde water te zwemmen.

De boottocht eindigt naast de camping, maar gek genoeg is onze plek nr. 41 leeg. De camper staat nog in het dorp en we moeten eerst met Ron en de schoolbus mee terug. 

Het was een uitputtend avontuur, wat ons niet belet om door te rijden naar het centrum en daar op de 600 meter lange Discovery Fishing Pier rond te lopen. De jongens nemen een kinderijsje en komen terug met een megatoren ijs. Heerlijk maar we willen zo nog uit eten. Dat doen we bij een terras aan het water, verrekijker in de aanslag voor eventuele orca’s maar we moeten het doen met een paar zeehonden. Tegen beter weten in laten we ons verleiden tot een voorgerecht. Voor de dames 1 portie homemade taco’s met tonijntopping en voor de heren 1 portie gefrituurde kipvleugels. Het had ruim genoeg geweest als hoofdmaal, maar er volgt nog veel meer lekkers.

We rijden terug naar de camping en precies wanneer ik bedenk dat ik me nu beter genoeg voel om ook te rijden (ik was megaverkouden-wattig-moe) vraagt B of ik nu wél wil rijden. Ja dus. Langs de weg wisselen we van plek en ik rij deze bus traag en trots naar huis. Onderweg stop ik nog even om foto’s te maken bij een native begraafplaats, vol totempalen en andere inheemse kunst. Achteruit terug de weg op, zelfs de camping op, zelfs achteruit inparkeren. #trots.

Leermoment: onthou dat nou eens dat die porties hier echt veel te groot zijn!
Geluksmoment: ik heb de RV naar huis gereden en achteruit ingeparkeerd!

Reacties

Gerie van den Berg 25-07-2018 21:25 {{button-53491}}

Canada is ook veel te mooi om in 1 keer van af te kicken! Vooral blogs die nog humoristisch geschreven zijn volg ik graag :) Heb dat zelf ook gedaan maar alleen voor 'eigen volk'... Ik vind jullie leermomentjes erg leuk haha..

Hans 26-07-2018 01:28 {{button-53495}}

Gaaf dat zwemmen met de zalmen en zeehond had het net met ingrid over campbell river waren daar ook geweest en herkennen wel wat dingen

Mier 26-07-2018 06:37 {{button-53496}}

Hahaha die porties ja! Ook bij een koffie langs de weg ‘Small’ nemen! Heb je meteen drie Nederlandse bakken op!
Geweldig verhaal weer! En stoer avontuur! Het rijden heb ik nog niet aangedurfd

Patricia 26-07-2018 08:22 {{button-53500}}

Zie je wel, Aar, er schuilt nog altijd een truckermeisje in je. De stap van RV naar MAC is maar klein. Het is heerlijk om met jullie mee te reizen.

John 26-07-2018 08:30 {{button-53501}}

Wat een leuk avontuur was dit! Tussen levende zalmen. Normaal zie je ze alleen als gerookte plakjes of in blik. En dat de zeehond erbij was is ook bijzonder. Aar, wat geweldig dat je met die enorm grote RV hebt gereden en nog wel achteruit ook! Petje af. Wat een mooie en leerzame vakantie hebben jullie.

Henriette 26-07-2018 08:46 {{button-53504}}

Wat heerlijk allemaal Aar, wat een prachtige herinneringen maken jullie (en door je dagelijkse verslag vergeten jullie niets👍). Jouw verhalen worden een dagelijks momentje vol plezier,

Esther 26-07-2018 10:41 {{button-53515}}

Wat beleven jullie toch veel! Ongelooflijk! Hoe kan je dit allemaal verwerken?
Heerlijk om te lezen, geniet momentje van de dag. Super stoer van je, rijden met de RV! 😘

Lineke 26-07-2018 19:57 {{button-53536}}

Coole foto, die van de ‘rotsduik’. Maar goed dat je niet meegesprongen hebt, Aar, dan hadden we deze pica moeten missen.
Mooi dat jij het bakbeest kan rijden. Daar kunnen we ‘back home’ ook nog wel plezier van hebben, ha ha ha
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan