Dag 4: Victoria

Door BARI - 21-07-2018 09:26

Dag 4 donderdag 19-7 
Dagje Victoria

Direct na het ontbijt verdient R 4 punten door het spotten van 4 otters! Een tiental meters van ons vandaan zijn ze lekker aan het zwemmen en vissen vangen. Wat een koddige beesten. En zo te zien best wel groot! We denken dat we heel wat bijzonders hebben gezien, maar Roger van de receptie vertelt dat er drie weken geleden zelfs een orca langs de kademuur van de camping zwom. En er is laatst een racoon (wasbeer) gesignaleerd. 

Vandaag staat er voor ons een dagje stad op het programma. We steken met een schattige ‘badkuip-taxi’ de baai over naar Victoria, een fantastisch Britse stad, vol statige gebouwen en prachtige tuinen. We beginnen de dag op de verwarmde veranda van het Empress-hotel met een vorstelijk kopje koffie en dito gebakje. Dat geeft ons het recht om het statige hotel ook van binnen te bekijken: ongelofelijk mooi van grandeur. Net als we zijn opgewarmd gaat de zon weer schijnen en lopen we langs de Inner Harbour naar Fisherman’s Bay over weer zo’n mooi aangelegd pad vlak langs zee. Fishermans Bay is een authentiek vissershaventje, maar tegelijk een toeristenval. En ook wij laten ons inpalmen door de drijvende gekleurde restaurantjes met terrassen op het water. Met bordjes waarop staat dat het verboden is de zeehonden te voeren. Helaas geen zeehond gezien. Wel heerlijke fish and chips gegeten. Tijdens de wandeling terug kan je er niet omheen: Victoria profileert zich als orca-city. Overal duiken ze op: als standbeeld in bloemen of mozaïek, als krijttekening op de grond, als afbeelding op zowat alles. Vandaag echter geen echte orca’s gespot. Wel twee caches. We wandelen over de boulevard terug en besteden nog wat tijd aan de winkelstraat erachter.

Om 18u is het tijd voor onze volgende geboekte, wel heel luxe excursie: we gaan met een watervliegtuigje naar de Butchart Gardens.

Onze Salish Seaside campsite ligt aan de overkant van de Inner Harbour van Victoria. Het binnenwater tussen ons en de stad is eigenlijk een luchthaven voor watervliegtuigjes: met 150 vluchten per dag gaat dat af en aan. En er tussendoor varen dus die schattige badkuiptaxi’s. Volgens onze piloot is dit de enige luchthaven ter wereld die wel eens sluit vanwege walvissen op de landingsbaan! Maar vandaag hebben we dat probleem niet. Er staat wel een harde wind waardoor het een bumpy ride wordt. Ik zit naast de piloot in een gammele Chesna en heb de tijd van mijn leven. Hij draait een extra rondje vlak over een mega cruiseschip waardoor we de zwembaden konden tellen. Verder over de buitenwijken van Victoria en uiteindelijk via de bossen vol villa’s naar een meer om te landen. Van daaruit taxiet hij naar de Butchart Gardens, een paradijs voor tuinliefhebbers zoals ik. Zelden zoiets moois gezien. Helaas hebben we weinig tijd om ervan te genieten want er staat in het landhuis een chique 3-gangen diner voor ons klaar. Zó lekker! Daarbij drinken we een lokale pinot grigio van Vancouver Island. De tijd dringt voordat de limousine (“nee kinderen, gewoon een grote auto hoor”) ons naar huis gaat brengen, dus het doet zeer, maar we laten de koffie/thee aan ons voorbij gaan en lopen veel te snel nog even de tuinen door (Japans, Italiaans, cottage, rozen). Om 22u moeten we verzamelen bij de chauffeur en hij brengt ons naar <gilletje> tóch een enorme witte uitgerekte limo. Samen met een ander gezin rijden we door de beboste bergen weer terug naar Victoria en genieten van de haven en gebouwen vol lichtjes, alvorens we voor onze RV worden afgezet. Wat een topdag.

Leermomentje: niet eten vlak voordat je een watervliegtuigje in gaat.
Geluksmomentje: ik voel me de hele dag net of ik jarig ben!

 We vlogen over onze RV heen.

Reacties

Ozzy 21-07-2018 09:38 {{button-53286}}

Mooie mix van Ottawa-San Francisco-Smögen-Cornwall maar nee het is Victoria! Prima tips.

Mia & Ruud 21-07-2018 19:17 {{button-53303}}

Hallo allemaal.
Zo te lezen is alles toch nog weer goed gekomen en zijn jullie toch echt aan de reis begonnen met jullie eign spullen ook al had dat wat voeten in de aarde.
Maar wij hopen dat alles verder zonder problemen verloopt.
Veel plezier.

Esther 22-07-2018 15:21 {{button-53331}}

Mijn geluksmomentje: na een paar dagen de mail openen en dan 3 blogs te lezen hebben van jullie! Heerlijk en geweldig!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan