Dag 3: Vancouver - Tsawwassen (veerboot) - Victoria

Door BARI - 20-07-2018 18:06

Dag 3 Woensdag 18 juli
Camper ophalen, Vancouver - Tsawwassen (veerboot) - Victoria

We gaan de camper, pardon: RV ophalen. Niemand zegt hier camper, het is een Recreational Vehicle.

Ik haat die wekker op vakantie, maar het moet. Om 7 uur ontbijten en om 8 uur worden we door een taxi opgehaald die ons naar de RV-verhuur brengt. Voordat het echter zover is zijn we alweer 3 telefoontjes ivm koffers verder. En een heerlijk ontbijt met zelf te bakken wafels. Met een paar schamele plastic zakjes duiken we de taxi in. En als we net 10 minuten bij de RV-verhuur zitten te wachten, verschijnen daar zomaar ineens onze koffers!!! De koerier heeft woord gehouden. Nu kunnen we echt op reis!

Na het nodige papierwerk en een kennismaking met de RV krijgen we de sleutels overhandigd en rijdt B alsof hij nooit anders heeft gedaan het terrein af. De eerste stop: de Safeway, een grote supermarkt om alles te kopen wat los en vast zit en wat we volgens zo’n lijst op internet nodig hebben. Eten en drinken, antimuggenspul, lucifers, aanmaakhout, watertanks, wasmiddel; twee karren vol. Nog nooit zo’n lange kassabon gezien! Na een broodje Subway op weg naar de Wallmarkt om nog wat kampeerstoeltjes te regelen en daarna naar de veerboot.

We gaan vandaag meteen naar Vancouver Island, dat voor de westkust van Canada ligt. De veerboot is al geboekt en we kunnen vrijwel meteen mee. De truckchauffeur die we even tevoren hadden gesproken legt ons uit dat we na de grote oversteek een soort van fjorden invaren en dat het schip dan bij elke bocht hard toetert. Vanaf dat moment zitten we in de speeltuin van de orca’s en het moet gek gaan als we ze niet zien. Zou het echt?

Alles gaat precies zoals gezegd. En met dank aan volhouder R met de verrekijker zien we ineens een groepje orca’s (met daarachter een groepje boten. Bij het walvisspotten kan je eigenlijk dus beter die bootjes in de gaten houden). Even terug: we hebben dus gewoon nu al orca’s gezien!!!!! Okee, beetje veraf en ze kwamen niet echt ver uit het water, maar ze waren duidelijk herkenbaar zwart-wit. Helaas hebben we er geen fotografisch bewijs van.

Met een gelukzalige glimlach, koffie, warme chocomel en koeken rijden we na 1,5 uur de boot af. De camperplaats is al snel bereikt en we rijden onze gereserveerde plek nr. 6 op. Het avondeten bestaat uit supermarktsushi op ons bankje aan het water in de ondergaande zon met uitzicht op Victoria. Daarna verzamelen we weer moed en geven de inhoud van al die tassen boodschappen en van onze koffers een plaatsje in de camper. Nog voordat we de bedden kunnen opmaken ligt I al te slapen. En nog voordat ik dit verhaaltje af heb ligt ook de rest te slapen. Weltrusten!

Leermomentje: als je een bagageklep aan de buitenzijde hebt geopend, moet je die ook weer dichtdoen VOORDAT je wegrijdt.
Geluksmomentje: orca’s!

Om jullie een idee te geven, zo zitten we er nu bij, op het moment dat ik deze verstuur. Aan de andere kant van de campsite. Vrijdagochtend 8.58 uur. Eindelijk betrouwbaar wifi EN tijd om te bloggen, geocachen en snapchatten (op de achtergrond op de stoep).

 

Reacties

Lies 20-07-2018 18:14 {{button-53265}}

Fijn dat alles weer goed gaat. Geniet van alles. Ik vind de verhaaltjes echt leuk😁 Groetjes

Ozzy 20-07-2018 18:23 {{button-53266}}

Bedankt voor je leuke verhalen, alsof we er bij zijn. Ik ga iedere dag checken of er weer wat nieuws is gepost. Wat een RV overigens......
Dikke kus voor iedereen en

Marchien 20-07-2018 21:18 {{button-53268}}

Nu al zoveel avonturen beleefd! Fijn dat de koffers weer terug zijn en dat het rijden in de RV goed gaat. Hopelijk hebben jullie niet te veel last van een jetlag, gelukkig hebben jullie je bed veel bij je 😉.
Veel plezier en I like the blogs! Keep writing please 😘.

Michael 20-07-2018 21:19 {{button-53269}}

En zo wordt de lijst van "wat we allemaal meemaakten" nu al gevuld! Ook hier, het is net of ik er bij ben! En wat komen er hier een herinneringen voorbij zeg, zeker bij de plaatjes waar de RV op staat. En jullie. Hoorde van een collega dat het zoeken naar walvissen (hij zocht geen orca's) ook kan door te kijken naar de meeuwen. Die cirkelen er vaak boven omdat vissen proberen te ontsnappen door uit het water te springen.
Heel veel plezier daar, vergeet niet te schrijven, ook al kost dat tijd, is ook voor later gaaf. Mijn ervaring is dat je na vier weken niet meer precies weet wat je in het begin meemaakte... dus... gepraat vergaat en schrift grift!

Mier 22-07-2018 15:01 {{button-53329}}

Met dank aan Mike kan ik nu jullie avonturen meelezen! Fijn! Goed om te horen dat jullie Mu alweer even op weg zijn. Wij beginnen vandaag aan ons avontuur. Liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan