Dag 15: Dagje Jasper

Door BARI - 03-08-2018 04:36

Dag 15 maandag 30-7
Dagje Jasper

Vandaag begint heel langzaam. Ieder kiest zijn eigen moment om met koffie/ontbijt/leesvoer/blog de RV uit te rollen en in het zonnetje buiten te komen zitten. Letterlijk elke kampleerplaats op elke campsite heeft zijn eigen prima picknicktafel, vaak ook een eigen vuurplaats. Pas na de ochtend, als het te heet wordt om te blijven zitten, zijn we zover om naar Jasper te gaan. We parkeren op dezelfde plek als gister en lopen al geocachend naar het veronderstelde centrum. Onderweg begint het zachtjes te spetteren, dus we nemen snel onze toevlucht tot de plaatselijke VVV met schuilveranda en wifi! We zijn hier een beetje van de bewoonde wereld aan het vervreemden. We hebben geen hookup, dat betekent: geen stroom (geen geroosterd brood, geen koffiezetapparaat, geen laptop opladen, alleen warm water als je eraan had gedacht de schakelaar op ‘gas’ te zetten), geen verswateraansluiting en geen vuilwaterafvoer (dus de tanks voor afwas-/douchewater en toilet raken vol). Wifi is in dit deel van Canada zeer schaars. Zelfs 4G om te telefoneren is bijzonder. Geen wifi voor social media is niet zo erg, maar wel dat je geen blogs meer kunt plaatsen, elkaar niet kunt appen, niet de temperatuur, een adres of route kunt opzoeken, niet even een spelling kunt checken en het thuisfront niet op de hoogte kunt houden. Het is niet anders. De kids trekken hun accounts leeg bij de VVV (communiceren bij 8 uur tijdsverschil zit er niet in) en dan kunnen we weer verder, de vermeende hoofdstraat in. Jasper mag dan bekend staan als authentiek, we vinden er vrij weinig aan. Gelukkig hebben ze een ontzettend leuk lunchtentje op een balkonnetje waar we bij een goedlachse Australische lunchen en de laptop kunnen opladen. Naast de vakantievierende Aziaten stikt het hier van de vakantiewerkende Australiërs. En iedereen hier is gek op Hollanders. Awesome! Terwijl we zitten te lunchen trekt er weer een onweersfront over en dipt de gevoelstemperatuur even van 34 naar 15 graden. Daarna wordt het heerlijk, ca 24 graden, dus we kunnen onze tocht door Jasper vervolgen. Met nog een bezoekje aan de liquorstore, een machtige oude stoomlocomotief en wat souvenirwinkeltjes hebben we het dorp wel gezien.
We stappen in de RV en rijden een stukje verder, naar Medicine Lake, voor een prachtig uitzicht over het meer in het avondlicht. Op de weg erheen staat er in de berm van de andere rijbaan een auto die al snel een kijkerschaos veroorzaakt: beer 7 zit daar langs de kant van de weg! Helaas kunnen wij hier niet stoppen maar I heeft hem goed kunnen zien.
Terug op de camping besluiten we de rondweg andersom te nemen en aan de andere kant van het camp bij het afvalstation eerst vuil water te lozen en vers water te tanken zodat we dat morgenochtend niet hoeven te doen. En wat zien we als we weer terugrijden naar ons veld? Een eland! (Sorry Camille, wij hebben echt geen verschillende woorden voor Elk en Moose en Cariboo. Ook niet voor squirrel en chipmunk hoewel dat totaal verschillende eekhoorns zijn.) Nu veroorzaken wij een verkeerschaos op de camping maar we vinden dat we dat wel mogen. Een eland-zonder-gewei! En daar komt er nog eentje! En daar een kleintje! Ahh, kijk daar! Uiteindelijk hebben we er 8 tegelijk in het vizier. Volgens de voorschriften moet je ze op een afstand van 30 meter houden, maar die beesten houden zich daar zelf totaal niet aan. Vlakbij onze kampeerplek ontwaren we er nog een stuk of 6 maar we nemen niet eens meer de moeite om die ook te fotograferen. Eenmaal op de plek van bestemming koken we een potje pasta met ballen en doen nog een spelletje yahtzee. Dan is het echt bedtijd.

Leermomentje: als je doucht in een scheefstaande RV, stroomt het water liever over de rand dan door de afvoer weg. Tijdens het douchen balanceert R op een been om met haar andere been het water in het putje te kunnen schuiven.

Geluksmomentje: in het ochtendzonnetje met een bak koffie rustig naar de berken staren. Het is zó stil op alle campsites. Je hoort vrijwel niets en niemand. Behalve die treinen dan.

Reacties

Hans 03-08-2018 04:44 {{button-53966}}

Ja dat van die elk eland hert enzo herken ik op deze kampeerplek wij waren er tijdens de Bronstijd en dan is zelfs een auto geen sta in de weg voor ze en als dat wel zo is proberen ze hem gewoon weg te rammen 😁

Michael 03-08-2018 09:50 {{button-53988}}

Ah, eindelijk, toch picknicktafels! En vuurplaatsen! ;-)
En die "fifth-wheeler" op de foto is ook héél herkenbaar!
Bestaat er ook berenbiefstuk? Of een elandfilet?

John 04-08-2018 22:57 {{button-54073}}

Wat een verhaal. Alweer een beer gezien en dan ook nog eens een kudde elanden! De score loopt aardig op. En ook nog verschillende soorten weer meegemaakt. Gelukkig is alles goed gegaan.
Volgens een van de foto's was Poes daar ook. Hoe kan dat?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan