Voorbereidingen op USA koorts

Door Klaas & Nanda Knobbe - 18-05-2013 18:04

Beste lezers,

We hebben de USA koorts te pakken en gaan voor de 4e keer over de grote waterplas. In 2009 zijn we daar voor het laatst geweest. Onze zuster opgezocht en toen een campertrip gemaakt. Dat is zo goed bevallen dat we tegen elkaar hebben gezegd: dit doen we nog een keer. Eindelijk komt het er weer van en op 12 juni vertrekken we al. Dus de "onze koorts" stijgt.

Eind zomer 2012 begonnen met de voorbereiding en de camper en vliegtickets geboekt via Tioga. Zij hebben ons weer geweldig geholpen. Voorbereiding is het halve werk maar geeft ook veel voorpret. Wat willen en kunnen we allemaal zien, nou dan moeten we extra weken boeken (of nog een keer gaan). Daarom de afgelopen maanden veel gelezen, met name reisverslagen van medereizigers. Reisgidsen gekocht en veel gesurft op websites. Verder gebruik gemaakt Amerika forum (www.allesamerika.nl) en www.ontdek-amerika.nl. Daarbij veel zaken opgedaan en met hulp van anderen een route samengesteld.

Met KLM vliegen we rechtstreeks naar Dallas. Daar huren we een auto en bezoeken we onze zuster en zwager. Na een kleine week met de huurauto terug naar Dallas. Dan een tussenvlucht naar San Francisco waar we de stad een paar dagen onveilig gaan maken. Dan halen we de camper op, bij Cruise America, en gaan op weg. Via Yosemite NP, naar Mono Lake en dan via spookstad Bodie naar Lake Tahoe. Vervolgens naar Lassen Vulcanic NP, Redwood State Park waar we de Avenu of Giants rijden. Vervolgens richting Crater Lake en terug naar de kust van Oregon en dan helemaal omhoog tot Portland. Dan langs de Colombia River naar Palouse State Park. Via Palouse Scenic Byway, onderweg nog even aan steken bij Nat. Bison Ranch en dan door naar Glacier NP. Daar gaanwe veel lopen en na een aantal dagen weer op weg via Spokane en Coulee Dam naar Mount Ranier NP. Hierna via Mount St. Helens naar Olympic NP. Ook hier veel lopen en dan door naar Seattle waar we de Boeiing fabriek bekijken en de camper inleveren. De laatste dagen van onze reis bekijken we Seattle en op 25 juli weer teug naar home sweet home.

We willen de lezers regelmatig van onze avonturen op de hoogte houden zodat ze op afstand van onze belevenissen kunnen genieten. Reacties zijn altijd welkom.

Klaas en Nanda

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan