The last day in Gilmer

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

16 juni 2013

Vandaag vroeg op want er is een  kerkdienst en die begint om ongeveer 8.15 uur. We gaan naar de eerste dienst. Als we aankomen worden we heel vriendelijk begroet. Ze hebben heel snel door dat we gasten zijn. Ietje legt uit dat we familie zijn die hen bezoeken en straks een trip door de USA gaan maken. De dienst is soms moeilijk te volgen. Wat op de beamer staat gaat goed maar als de dominee aan het woord komt wordt het moeilijker. Hij spreekt in een wat te hoge versnelling. Het is vaderdag en in de dienst krijgen alle vaders een clip voor in de auto om hun zonnebril in op te hangen. Na de dienst nog een bijeenkomst en dan terug om koffie. Als we aankomen is neef Tjibbe er al. Hij zat lekker buiten in de zon te wachten want hij kon er niet inkomen. Het is heel leuk hem weer te zien. De laatste keer dat we hem zagen was in 2008. Toen was de hele familie De Jong in Nederland. Koffie en even bij praten, Tjibbe in het Fries met een beetje Amerikaans accent. Even later komt zijn broer Lieuwe met zijn vrouw en zoon. Het is een leuk ze weer te zien. Ook wel een beetje speciaal omdat het Vaderdag is. Ietje heeft ook wat voor Klaas, pecanen (een soort gepelde walnoten) en lekkere scherpe pepermunt.

Omdat Lieuwes vrouw, Lydia amerikaanse is, gaat nu alles in het Engels. Valt toch niet mee maar ze begrijpen het wel en het is voor ons een goede oefening. Met elkaar eten en verder bijkletsen.

Tjibbe gaat weer terug hij moet nog 3 uur rijden om thuis te komen. Geweldig dat hij de moeite nam even langs te komen.

Het is weer warm dus met zijn allen zwemmen en s’avonds op de veranda genieten. In de verte zijn onweersbuien en we zien de wolken helemaal oplichten van de bliksem. Prachtig mooi om te zien. Ze willen hier wel graag regen hebben maar het ziet er naar uit dat we niets krijgen. Morgen vetrekken we maar gelukkig niet zo vroeg dus dan kunnen we de koffers dan nog wel in gaan pakken.

Reacties

Fedde & Teatske A long time ago

Wat leuk dat Tjibbe speciaal nog is langs gekomen, dat is wel wat anders dan de NL afstanden ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.