Avenue of the Giants.

Door Klaas & Nanda Knobbe - A long time ago

29 juni 2013.

Het was warm vannacht, zo nu en dan is de airco aangeslagen. We staan op tijd op en gaan vroeg op weg. Het eerste stuk weg is behoorlijk kronkelig en steil. Het is maar goed dat we gister op tijd gestopt zijn. We komen de eerste 60 miles geen andere camping meer tegen. Wel de nodige deers, die gewoon aan de kant van de weg staan te grazen. Een prachtig gezicht.  De eerste anderhalf uur zijn voor Klaas, die hoeft voorlopig niet weer naar de kermis. Zo langzamerhand komen we uit de bossen en meer op open vlaktes. Ook wordt het minder steil. Gisteravond hebben we de kaart nog een goed bestudeerd en besloten een alternatieve route te nemen. Dat blijkt een goede keus te zijn geweest. Op de kaart staat het plaatsje Peanut, dat blijkt helemaal niet te bestaan. Tenminste wij komen het niet tegen. Het laatste stuk gaat over betere wegen en we schieten lekker op. Op een gegeven moment komen we op de snelweg 101. Die rijden we een stuk naar beneden en daar begint de Avenue van de Giganten. Nou die naam is helemaal goed gekozen. Wat een reuzen! De weg met de reuzen loopt parallel aan de snelweg, en is wat smaller. Niet te geloven wat een enorme bomen of hier staan. Uitstappen, foto maken.

Dat lukt niet want je krijgt zo’n enorme lengte niet op een foto. Klaas heeft een filmpje gemaakt en daar zie je de totale lengte op. We hebben een stukje touw bij ons en meten de omtrek van een van de reuzen, die blijkt meer dan 5 meter in omvang te zijn. Eigenlijk nog een kleintje want in de loop van de dag zijn we nog grotere exemplaren tegen gekomen.

Het Humboldt Redwood park is een langwerpig park. We zijn van onderen naar boven gereden en hebben de nodige stops gemaakt. De routebeschrijving van de verschillende tochten is niet goed aangegeven. Da’s jammer, daar hebben we van gebaald. Toch hebben we een aantal wandelingen gemaakt, en het is opvallend hoe stil het in deze bossen met de enorme bomen is. Er is weinig leven, bijna geen vogels, vlinders en eekhoorns hebben we helemaal niet gezien. Een van de grootste bomen is in 1991 omgevallen. Die ligt nu plat en meet meer dan 120 m. De omvang is bijna 6 meter. Onderweg staan de nodige informatiecentra met souvenirwinkels. Ook de nodige picknickplaatsen komen we tegen, hier maken we graag gebruik van. We verbazen ons elke keer als we zien wat de echte amerikanen als picknick gebruiken. Complete koelboxen vol voedsel en een tafellaken op de picknicktafel. Een aardigheid om naar te kijken. Het wordt vandaag weer warm maar in de schaduw van de woudreuzen hebben we er helemaal geen hinder van, het is aangenaam. Aan alles komt een eind en dus ook aan deze mooie avenue. We draaien weer op de snelweg en tanken nog wat en gaan naar onze camping. Klaas had vanmorgen vroeg telefonisch gereserveerd. We overnachten in de plaats Eureka. De temperatuur is hier heerlijk. Lang niet zo warm als gisteren. We drinken lekker koffie buiten in de zon. Een leuke camping, schoon en netjes.  En…..wifi! Eindelijk internet. We hebben de afgelopen 3 dagen geen verbinding kunnen maken. Vanmorgen hebben we even met onze dochter gebeld en gehoord dat daar alles in orde was. Gelukkig kunnen we nu weer foto’s en verhaaltjes plaatsen. Een avond op de camping is altijd plezierig maar toch willen we de dingen die we die dag beleefd hebben maar opschrijven. Je bent anders zo maar bepaalde details vergeten. Het zijn voor ons allemaal leuke herinneringen.

En die hewwe we mar wer!

 

Reacties

Bertha A long time ago

Hey Klaas en Nanda,

Die laatste zin komt mij bekend voor.Wat genieten jullie zeg en dan helemaal alleen in zo'n bos.
Prachtige verhalen je krijgt de groeten van Anita en van ons natuurlijk.Doei doei

Stoffel en Sjoukje A long time ago

Inderdaad prachtige verhalen en een hele schitterende natuur. Groeten van ons.

Johan Boonstra A long time ago

Net heb ik de boodschappen gelezen en dat waren er heel wat,harlelijk dank.Als er een geschikt moment is om te lezen zal ik de berichten nog met hem lezen.Hij vind dat prachtig.
Fijn dat alles zo vlot verloopt en dat jullie het fijn hebben.
Hier ook alles goed.
Een heel harlijke groet van Johan en Pa natuurlijk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.